04 / 17 / 2024
Новини Свят Руски политолог: Украйна изпълнява функциите на НАТО! Запада най-накрая разбра какво се случва

Руски политолог: Украйна изпълнява функциите на НАТО! Запада най-накрая разбра какво се случва

Дори такъв закоравял бюрократ като Столтенберг каза: "Ние плащаме с пари, а украинците с кръв", заяви Андрей Пионтковски

0 коментари
Руски политолог: Украйна изпълнява функциите на НАТО! Запада най-накрая разбра какво се случва

Твърдата позиция на Запада е, че мирът в Украйна може да бъде установен само по един начин – пълното изтегляне на руските войски от окупираните територии.

Такова изявление направи в интервю за УНИАН руският опозиционен публицист и политолог Андрей Пионтковски, отговаряйки на въпроса: Наистина ли САЩ искат Украйна да премине само към границите от 24 февруари? А това би означавало, че Донбас и Крим ще останат окупирани.

„Има официални документи на Г-8. Срещите на 14 октомври и 12 декември завършиха с приемането на изявления, изискващи пълно изтегляне на руските войски от цялата окупирана територия. Няма 24 февруари. Имаше много показателна пресконференция на Макрон и Байдън, където и двамата неохотно, но бяхапринудени да повторят тази формула. Беше казано: „Мирът в Украйна може да бъде установен само по един начин – пълното изтегляне на руските войски от окупираната територия. Днес Путин не е готов за това, така че нямаме причина да преговаряме с тях. Когато той се съгласи с това, ние ще влезем в преговори с него.“Това е твърдата позиция на Запада“, каза той.

Коментирайки неотдавнашната реч на президента на Украйна Володимир Зеленски в Конгреса на САЩ, Пионтковски подчерта, че днес Украйна изпълнява функциите на НАТО и Западът разбира това.

„Западният свят най-накрая разбра какво се случва. Дори такъв закоравял бюрократ като Столтенберг каза, отговаряйки на обвиненията за твърде голяма финансова помощ за Украйна: „Ние плащаме с пари, а украинците с кръв. И ако се провалят, тогава ние ще трябва да платим тази висока цена.“ Най-накрая Западът разбра това и то беше отразено в речта на Зеленски в Конгреса.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising