06 / 20 / 2024
Новини България Филмът на BBC за Ружа Игнатова! Като Пабло Ескобар ли е Таки?

Филмът на BBC за Ружа Игнатова! Като Пабло Ескобар ли е Таки?

Къро е убит именно защото е дал показания пред ЦРУ за ролята на Таки в убийството й

от infomax
0 коментари
Филмът на BBC за Ружа Игнатова! Като Пабло Ескобар ли е Таки?

Евгения Стефанова,  Фейсбук

Снощи най-накрая успях да изгледам филма на BBC за Ружа Игнатова, създаден с помощта на Бърд и Иван Христанов. Изгледах го и после дълго време разсъждавах върху него.
Стана ми някак много мъчно за тази държава, нашата държава!
Димитър Стоянов и Иван Христанов застанаха смело с лицата, позициите си и своята работа в този филм, за да се разкрие

истината за организираната престъпност у нас

Но такива българи са единици. Предполагам, че са не повече от 100-200 човека в цялата страна.
Ние сме една държава, която е във владение на убийци и наркотрафиканти. Скрити в Дубай, те на практика дърпат конците на целия ни живот. България не може да мръдне и на сантиметър напред в развитието си именно заради тази проказа. Хора като Таки определят нашето битие, на всички нас, защото ние живеем в тази страна и се сблъскваме с последствията от това всеки ден. Това касае всеки един аспект от ежедневието ни.
Тук кипят страсти. Предизборно! Караме се, обиждаме се, блокираме се, точно като на футболен мач. Нашите, вашите… кой какво казал, какъв клип пуснал, в кое предаване участвал, билбордове, мемета, записи, компромати…. А дълбоката държава, създадена от организираната престъпност, стои на сянка и

ни се смее

на идеалистичните наивни представи.
Прочетох съвсем бегло и без да се задълбочавам някои неща около биографията на Таки. Бивш автокрадец и наркоразпространител на улично ниво, работещ самостоятелно, издигнал се изведнъж в очите на Георги Илиев, защото посрещнал хората му с автомат. Босът на ВИС-2 го прибрал в структурите си и го зачислил към Мето Илиенски. След като Мето изчезва без следа от този свят, Таки става дясна ръка на Георги Илиев и след смъртта му наследява империята. Така започва възходът му. Днес Таки отдавна е надраснал битността си на уличен автокрадец от Люлин и е спряган за престъпник от ранга на Пабло Ескобар и Ел Чапо. Т.е. престъпник със световна значимост.
Живейки в Дубай, оттам той дърпа конците на правосъдие, служби и политици в България от години. Притежава

огромна задкулисна власт

Сигурно единици от нас могат да си представят мащабите ѝ. За мен лично е невъзможно да си представя толкова много влияние, структурирано в ръцете на един бивш автокрадец и дилър на наркотици, въпреки че той отдавна е надскочил това ниво.
Не знам дали Ружа Игнатова е брутално убита само заради това, че е знаела много информация за Таки, но със сигурност и милиардите, които е притежавала, също са натежали в полза на решението да бъде ликвидирана. Тези милиарди към днешна дата предполагам, че са във владение на Таки.
За сметка на това обаче, Къро е убит именно защото е дал показания пред ЦРУ за ролята на Таки в убийството на Ружа. Очертавал се е като ключов свидетел, който е можел да вкара Таки в затвора. Затова екзекуцията на Къро и семейството му е показно към всички, на които им минават такива мисли през главата: Внимавайте!
Версията е, че

Ружа е убита на яхта, а тялото ѝ е разчленено

и хвърлено в Йонийско море. Това е причината вече 6 години тя да е абсолютно неоткриваема за ФБР, въпреки наградата от 250 хил долара за нейното местоположение. Брутално, жестоко, хладнокръвно убийство! И това убийство по всяка вероятност е поръчано от човек, който е кръстник на дъщеря ѝ. А не е никак невероятно и той да е присъствал на извършването му.
Във филма се загатва и за

още едно убийство

Още един, изчезнал без следа – Франк Шнайдер, бивш шпионин, който Ружа е наела, за да отговаря за сигурността ѝ. Въпреки, че е под домашен арест във Великобритания, той някак също изчезва, без да остави никакви следи, точно като бившата си шефка.
Ние тука си гласуваме, караме се, разгорещяваме се, но общо взето гоним мухите… Все пак е редно да знаем обаче, че част от екзекуторите на България не живеят тук и ние на практика не знаем нищо за тях. Те владеят милиарди, владеят цялата система, извършват убийства, но остават невидими и под радара на всички служби у нас.
Превзета държава, това е! А ние сме пленнници! И не мисля, че положението съществено ще се промени, поне в рамките на нашия живот.
ПП: Да не пропусна и друга важна подробност. Таки е особено близък със Слави Трифонов – радетелят на референдумите, патриотът, който пее възрожденски песни и борецът за чиста и свята република.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising