07 / 22 / 2024
Новини БългарияПолитика Антъни Блинкен: Проектът за международен трибунал за Украйна е на масата

Антъни Блинкен: Проектът за международен трибунал за Украйна е на масата

0 коментари
Антъни Блинкен: Проектът за международен трибунал за Украйна е на масата

Създаването на проект за международен трибунал за Украйна „е на масата“, обяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен на конференция, организирана от главния изпълнителен директор на  The Wall Street Journal.

„Много е важно да има отговорност за това, което се случва. Важно е да се събира информация. Важно е Украйна да може, ако е необходимо, да потърси отговорност“, подчерта американският дипломат.

Постоянният представител на Русия в централата на ООН в Женева Генадий Гатилов отбеляза, че създаването на механизъм под егидата на ООН изисква одобрението на Съвета за сигурност на ООН, без която предложеният от ЕС „трибунал за Украйна“ е невъзможен, припомнят на свой ред руските медии. Говорителят на Кремъл допълни, че Русия категорично отхвърля обвиненията на Киев за военни престъпления в Украйна. А те са факт.

Министерството на външните работи в Москва определи идеята за създаване на международен съд за Украйна „кабала“ и заяви, че той няма да има юрисдикция над Русия.

На 2 март Прокуратурата на Международния наказателен съд започна разследване на военни престъпления и престъпления срещу човечеството в Украйна. Прокурорът на МНС Карим Хан заяви на 11 март, че разследващият екип на съда е започнал да събира доказателства като част от разследването.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1.2 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising