05 / 8 / 2024
Новини Свят Най-новият US стелт бомбардировач беше показан пред публика

Най-новият US стелт бомбардировач беше показан пред публика

В-21 Raider е първият нов американски бомбардировач от повече от 30 години

0 коментари
Най-новият US стелт бомбардировач беше показан пред публика

Най-новият американски стелт бомбардировач беше показан вчера пред публика, след години на тайно разработване. Самолетът е част от отговора на Пентагона на растящото безпокойство във връзка с бъдещ конфликт с Китай, предаде Асошиейтед прес.

В-21 Рейдър (Raider/(Нападател) е първият нов американски бомбардировач от повече от 30 години. Почти всеки аспект от програмата по създаването му е поверителен. Той беше представен в завода на корпорацията „Нортроп Гръман“ в Палмдейл, Калифорния.

Новият бомбардировач е част от усилията на военното ведомство на САЩ да модернизира и трите разклонения на своята ядрена триада, която включва изстрелвани от силози ядрени балистични ракети и изстрелвани от подводници бойни глави, докато се пренастройва от кампаниите срещу тероризма през последните десетилетия към противостоене на бързата военна модернизация на Китай.

Китай е на път да се сдобие с 1500 ядрени оръжия до 2035 г., а успехите му в свръхзвуковите оръжия, кибервойната и космическия му капацитет представляват „най-последователното и систематично предизвикателство за националната сигурност на САЩ и свободната и открита международна система“, посочва Пентагонът в годишния си доклад за Китай, оповестен тази седмица.

Нуждаехме се от нов бомбардировач през 21 в., който да ни позволява да посрещаме много по-сложни заплахи, като заплахите, за които се опасяваме, че един ден ще се изправят пред нас, идвайки от Китай, Русия, каза Дебора Лий Джеймс – министър на военновъздушните сили, когато през 2015 г. беше подписан договорът за Рейдър.

Макар да прилича на В-2, след като влезете в него, вече няма прилики, каза Кати Уордън, главен изпълнителен директор на „Нортроп Гръман“ – компанията, която строи бомбардировача.

Сред промените са и усъвършенствани материали, използвани за обшивката на самолета, които го правят по-труден за засичане.

Това не е просто още един самолет, каза министърът на отбраната Лойд Остин. Той е въплъщение на решимостта на Америка да защитава републиката, която всички обичаме.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising