05 / 28 / 2024
Новини АРТ Ивелина от „Ергенът“- 2: Не съм поканила Евгени на изложбата си_ВИДЕО

Ивелина от „Ергенът“- 2: Не съм поканила Евгени на изложбата си_ВИДЕО

от infomax
0 коментари
Ива

Бургазлийката Ивелина Иванова от „Ергенът“- 2, която е безумно талантлива, креативна и артистична художничка, ще открие по незабравим начин изложбата си „Ефирни послания“ само след ден, на 23-ти април, в галерия “Контраст“ в София.

ВИДЕО

Ивелина от „Ергенът“- 2: Не съм поканила Евгени на изложбата си_ВИДЕОДнес тя публикува във Фейсбук следното послание:

🤫Знам, че НЕ е редно, но ще ти издам предварително🫣
•Тази специална картина е заредена с много специална положителна енергия на хармония и щастие, чрез белите тонове. В самия образ на картината е вплетено посланието за закрила, което ще бъде дар за дома, в който ще бъде окачена.
•Картината е част от петата ми самостоятелна изложба “Ефирни послания”, която се открива на 23Април от 18:00часа, в галерия “Контраст” в София.
Contrast Gallery / Галерия Контраст
•Това ще бъде чудесна възможност да се видим и запознаем, и да споделя с вас моето изкуство.
ArtEiva

Наскоро правихме голямо интервю с Ивелина, но решихме, че трябва да я попитаме още няколко неща, защо  е интересна, цветна, различна. И няма да е скучно. А и изложбата е чудесен информационен повод.

Ергенът, Ивелина

Снимки: Кристина Ликова

Хубавата художничка е измислила невероятен пърформанс, при който ще рисува картините си пред публиката, която също може да се включи в този творчески акт. А това си заслужава да се види, нали?

– Ивелина, как върви подготовката за изложбата ти?

– Върви много динамично, тъй като давам доста интервюта. Сега тече „Ергенът“ и ходя да обсъждаме някои от участничките в „Преди обед“. Съчетавам няколко неща, защото започнах и нови проекти.

– Поканила ли си на изложбата твоите колежки от „Ергенът“-2 и колегата Ерген?

Ергенът, Ивелина– Колегата не съм го поканила. Аз с него не комуникирам, което е малко странно, защото и двамата все пак сме хора на изкуството, но явно там егото е по-силно.

– Как  точно се подготвя една изложба? Какво прави тези дни например?

– Почти всеки един ден ставам от леглото и веднага започвам да рисувам или да пиша в социалните мрежи някакви неща, свързани с моето изкуство, тъй като го популяризирам основно там. От два месеца гледам да не пропускам и фитнеса, ходя през ден, за да се стягам за лятото, нали трябва да съм във форма.

– Сънуваш ли откриването на изложбата? Тресат ли те притеснения какво ще се случи, ще имаш ли успех?

Ива

– Определено се вълнувам, но не съм чак силно притеснена. Изложбата ще бъде открита с пърформанс, както ти казах. Бях намислила да го правя, когато живеех в Мадрид. Там щях да открия една много интересна и важна арт-серия, която беше интернационална, но всичко се отмени заради ковид-пандемията . Всичко се провали или поне така ми изглеждаха нещата тогава, но пък всичко се случва с причина, аз това винаги го казвам. Върнах се в България и сега явно трябва да направя този пърформанс, отдава се такава възможност, дошло му е времето. В него ще рисувам на живо. Мисля, че досега не са го правили. И аз го правя за първи път, по принцип си рисувам сама. Този зрител, с когото взаимодействам също може да вземе четката, да сложи някакъв елемент или някакъв акцент в моята работа. Така ще има творчество и от моя страна, и от страна на публиката. Ще стане някакъв вид взаимодействие в творческия процес.

– Много интересно звучи… Малко като в театър, там се практикува по-често намеса на публиката.

– В Испания исках да го направя официално перформансчрез една малка галерийка. Бях говорила със собственичката на голямо изложение, едно от големите арт-изложения, които се правят в халета и там се събират от стотици галерии от целия свят, но не се получи. Сега ще го направя. Който дойде, ще види какви цветове ще използвам, каква точно ми е идеята, какви акценти ще има. Изложбата се казва „Ефирни послания“. Това може да не е толкова ефирно, но са послания, които получавам директно от зрителя, а те ме подтикват да направя творбата по определен начин.

– И ти няма да знаеш какво ще стане с тази творба в крайна сметка, защото е екперимент, който зависи и от публиката…

– Не, няма да знам . Така тя ще излезе от мен, от взаимодействието ми с публиката, чрез акта на изкуството.

-Спомена  че си правила и една изложба за местата по света, където си живяла. Разкажи повече за нея..

Ивелина от „Ергенът“- 2: Не съм поканила Евгени на изложбата си_ВИДЕО– Тя се откри в Бургас, в Морското казино се проведе. Дойдоха доста колеги и приятели, любители на моето изкуство.
За първи път, когато излизах от България, втори курс студентка, заминах за Испания. Не знаех езика, нищо не знаех. Даже не знаех как е на испански „да“ и „не“. Беше ми много голям шок. Пристигам и моята колежка, тя беше в горния курс, вече е намерила квартира, но при пътуването от точка А до точка Б бях самичка. Отивам в университета, а професорът по скулптура ми обяснява какво се изисква от мен. Аз нищо не разбирам. Това беше и първото изречение което научих на испански: „Не разбирам нищо“. Прибрах се в квартирата и го ударих на рев. Повтарях си:  „Какво правя тук, нищо не разбирам“. А аз съм толкова комуникативна личност, толкова обичам да общувам с хората, да обменям информация, да научавам нови неща, да говоря за България, да разказвам. Беше ми много трудно, но за няколко месеца, вече говорех испански доста добре. Нямах толкова богат речник, но малко по малко го обогатих. Излизах много, изобщо беше хубаво – много работа, много купони и накрая завърших с една любов.

Ива– Ти стана и „Бизнес лице на годината“. Това как се случи?

– Да, за мен беше страшно изненадващо, защото мислех, че ще взема нещо, някакво отличие, само като дизайнер. Взех награда за „Арт дизайнер на годината, а после ме обявиха и за „Бизнес лице на годината“. Това наистина много ме изненада. Явно са висели във всичкото това изкуство, което правя и това, че в крайна сметка умея и да продавам това, което правя…
Магазин
Да, имам онлайн-галерия и магазин, там хората могат да влязат за гледат, има картини, има принтове на оригинални мои картини, има колекции с дрехи, тениски, шалове.

– Да припомним защо изложбата ти се каза „Ефирни послания“?

– Вече говорихме, че името на изложбата ми дойде по много интересен начин…  Представям в нея абстрактни картини, смесена техника, ще има и акварели… Бях започнала да чета няколко книги едновременно, аз често така правя. Както бях блокирала и вече не знаех какво име да й дам на тази изложба, прочетох някъде словосъчетанието „ефирни послания“ . Веднага си казах: „Чакай малко, аз постоянно получавам някакви ефирни послания. Това ще е. Хванах четката и започнах 3-4 картини да правя наведнъж, няколко акварела. Грабна ме вдъхновението и от там дойде името на изложбата „Ефирни послания“. Заповядайте да я видите…Ива

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising