07 / 14 / 2024
Новини България „Фалшификаторът“ Славей продал за 50 хиляди паунда монета със собствения си профил на Бритиш Музеум

„Фалшификаторът“ Славей продал за 50 хиляди паунда монета със собствения си профил на Бритиш Музеум

България е №1 по производство на „антични” монети

0 коментари
"Фалшификаторът" Славей продал за 50 хиляди паунда монета със собствения си профил на Бритиш Музеум

Прочутият „фалшификатор“  Славей продал за 50 хиляди паунда монета със собствения си образ на най-добрите експерти от Бритиш Музеум.  Представил я като изключително рядка римска пара, сечена в изператорската епоха.  
Това го научих преди време от шефа на полицаите, натоварени да пазят културното ни наследство, които са само няколко, апропо, а иманярите са над 100 000.  Бях го чувал, но мислех, че е градска легенда,  то се оказа факт. 

Не е вярно, че България не произвеждала нищо, има една област, в която сме ненадминати, дори заливаме световния пазар с продукция екстра качество. Там сме №1, могат единствено да ни гледат подметките разните развити страни. Ние сме безапелационен световен шампион по бълването на всякакъв вид ментета на антични монети. Далеч зад нас са „производителите” от Италия, Гърция, Близкия изток.
Нашите майстори са толкова добри, че понякога

не могат да различат произведенията им от оригиналите

Дори специалистите се виждат в чудо и често бъркат. Ето един пример, който е самата истина, защото ни го разказаха служители на реда. Полицаите няма да забравят как преди време получили данни, че едно лице от малък град в Плевенска област изработва и продава фалшиви антични монети и произведения на изкуството. Нахлуват в дома му и откриват цяла фабрика. Не им стига един ден, за да опишат и конфискуваме всички открити монети, матрици, заготовки, готови фигури на антични божества и герои. Струвало им се, че са попаднали в пещерата на Али Баба.
Едно от ментетата на римска монета било толкова съвършено,

че се наложило да извикат на място двама експерти. Те обаче се изпокарват. Накрая решават че е истинско. Фалшификатът е с патина, с характерните наранявания, дори и имало почва по него, все едно е изровен съвсем наскоро. Експертите били убедени в автентичността му. Задържаният фалшификатор се разсмял от сърце на научния спор и им съобщил: “Абе, това оня ден го направих”. Показал им и вакумната матрица, с която е излял „древните монети”.
Полицаите, държащи под око иманярската мафия са категорични, че това, което се разказва за най-прочутият наш фалшификатор изобщо не е градска легенда, а факт. Е, нещата са малко по-различни от приказките., но основното е вярно.

Той направил изключително рядка „римска“ златна монета,

като вместо изображението в профил на съответния римски император сложил на нея своя собствен профил.
След което отива в Англия и я продава на Бритиш музеум
А там работят най-добрите експерти в света, адски много на брой. Един единствен да се усъмни, че покупката, която се канят да направят е фалшификат, чисто и просто не се изповядва сделката. В този случай никой не възразява, не казва и гък. Българинът продава монетата за близо 50 хиляди паунда и се прибира.
Според легендата, ширеща се сред изкушените от темата, майсторът им продал тракийски накит, но истината е в полицейските досиета. Там се говори единствено за монета.
Полицаите не вадят на светло името му, но в нумизматичите среди знаят, че това е легендарният хасковски майстор с поетичното име Славей. Иманяри и историци са категорични, че той е най-добрият „производител” на копия на антични монети в света, но не на фалшификати. Просто, защото винаги слага свой знак, който да отличава монетата от оригинала.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising