04 / 17 / 2024
Новини Свят Аятоласите в Иран борят протестите с изнасилвания

Аятоласите в Иран борят протестите с изнасилвания

0 коментари
Аятоласите в Иран борят протестите с изнасилвания

Аятоласите и властите в Иран борят протестите с изнасилвания. Иначе  нравствената полиция убиваше за кичур коса, изскочил извън покривалото. Частичен успех на протестите е, че тя беше закрита в началото на месеца, но изверги има навсякъде в силовите структури.

Мъже и жени, протестиращи срещу режима в Иран, са били принуждавани да се събличат голи пред агентите , докосвани са по гениталиите, заплашвани са с изнасилване и в някои случаи са били изнасилвани.
Жертвите, включително някои под 18 години, разказват, че сексуалното насилие срещу задържани е доста широко разпространено в страната.

Това са сърцераздирателните истории, разказани на Iran International от някои протестиращи, които са претърпели сексуален тормоз и насилие, докато са задържани от силите за сигурност в Иран, пише италианската агенция ANSA.

„Техните истории „са много трудни за проверка поради страха на жертвите от разкриване на лична информация и отмъщение срещу тях и техните семейства“, посочва още Iran International.

Една от жертвите каза, че тя и други арестувани са били съблечени голи пред офицери в гарнизона Вали Аср в Техеран, опипвани са в областта на гениталиите, напръсквани са обилно със студена вода и мъчени с електрошок, за да бъдат принудени да направят „признания“ срещу себе си и другите протестиращи .

„Заплашиха ни с изнасилване“, каза жертвата, пусната под гаранция след двайсет дни.
„В микробуса имаше две жени и двама мъже. Мъжът ни претърси по най-отвратителния начин“, разказва друга жена от Техеран.

Жертва в град Машхад в североизточен Иран споделя, че тя и още 11 души са били съблечени голи пред полицаи и след това са били принудени да клекнат, докато полицаите се смеели“.
Други съобщават, че са били докосвани по време на арест и разпит и са заплашвани с изнасилване срещу тях или членовете на техните семейства. Има и някои съобщения за много по-свирепо насилие:

Армита Абаси, млада жена на около 20 години, е била брутално изнасилена, след като е арестувана на 10 октомври. Тя е откарана в болница в Карадж на 18 октомври от силите за сигурност с множество наранявания, включително вътрешен кръвоизлив. Главата й е обръсната , има доказателства за многократно изнасилване.

Гаврите – съобщава Iran International – са се случвали от центрове за задържане, в затворите, а понякога  и на места извън пунктовете на официалната система, като например складове в различни големи градове.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising