06 / 16 / 2024
Новини Свят Украйна: Противникът в Бахмут е в капан

Украйна: Противникът в Бахмут е в капан

ISW смята, че украинските атаки в района на Работино са от тактическо значение

от infomax
0 коментари
Войници от Силите за отбрана на Украйна постигнаха успех в района на Работино / снимка t.me/V_Zelenskiy_official

Край Бахмут, Донецка област, украинските войски заеха ключови доминиращи височини,  заяви заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр , съобщава украинското издание „Фокус“.

„Противникът в Бахмут е в капан. Защото не могат да излязат от Бахмут и не могат да се придвижват пълноценно там. И затова се опитват да щурмуват този северен фланг, за да изтласкат нашите войски“, казва Анна Маляр.

Според нея на северния фланг руските сили не са в състояние да осъществят плановете си, но се водят

ожесточени битки

Същевременно на южния фланг около Бахмут украинските въоръжени сили са завзели още три квадратни километра през изминалата седмица, като са общо 43 квадратни километра около Бахмут.

Украинските военни имат тактически успехи в района на село Работино в Запорожка област. Военнослужещи от Силите за отбрана продължават контранастъпателните операции на административната граница на Донецка и Запорожка област и в Източна Украйна, предаде  УНИАН.

„Кадрите с геолокация, публикувани на 20 и 21 август, показват, че украинските сили са достигнали централната част на Работино (10 км южно от Орехов)

и са пробили част от руската отбрана южно от Малая Токмачка

(9 км югоизточно от Орехов)“, – анализатори каза в Института за изучаване на войната.

В същото време експертите припомниха, че заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр съобщи за успеха на украинските сили в посока югоизточно от Работино и южно от Малая Токмачка, докато руските войски контраатакуват неуспешно източно от Работино. В същото време се посочва, че военните действия в селото продължават.

ISW също така смята, че украинските атаки в района на Работино са от тактическо значение, тъй като украинска офанзива в района може да позволи на украинските отбранителни сили да започнат да действат встрани от най-гъстите руски минни полета.

Упоритото

настъпление на войските на Украйна в района на Работино

също така най-вероятно има за цел да отслаби руските сили, които са инвестирали значителни усилия, ресурси и личен състав, за да задържат позиции около селището.

На 18 август военният наблюдател Александър Коваленко съобщи, че руските нашественици няма да успеят да задържат Работино в Запорожка област. Според него украинските военни държат населеното място под постоянен огън, така че ситуацията за руснаците е много тежка.

На 21 август заместник-ръководителят на Министерството на отбраната на Украйна Анна Маляр съобщи, че силите на отбраната са напреднали в посока село Работино и южно от село Мала Токмачка, Поховски район, Запорожка област.

#Украйна

Войници от Силите за отбрана на Украйна постигнаха успех в района на Работино / снимка t.me/V_Zelenskiy_official

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising