10 / 3 / 2023
Новини България  Алексей Петров предрече края си. За убийството е платена 6 или 7-цифрена сума 

 Алексей Петров предрече края си. За убийството е платена 6 или 7-цифрена сума 

от infomax
0 коментари
 Алексей Петров предрече края си. За убийството е платена 6 или 7-цифрена сума 

 Алексей Петров е висока летва и става въпрос най-малко за 6 или 7-цифрена сума.  Това е едно от т.нар. високобюджетни поръчкови убийства и винаги се оценява лицето, което ще се убие. Той предрече своя край. Съобщаваше, че знае, че е следен….

„Става въпрос за поне месеци подготовка, защото се вижда, че навиците на Алексей Петров са били проследявани и анализирани. Избрал е подходящия момент да се дръпне спусъкът“, заяви адвокатът Димитър Марковски пред България Он Ер.

„Вероятно е това убийство да попадне в графата с неразкритите престъпления. Трябва да се положат усилия по делото и самите разследвания да са бързи, за да може да има вероятност да се стигне до извършителя и поръчителя.

Това е със сигурност поръчково убийство

Почеркът говори за професионална ръка, не е аматьорска проява. Доста добре организирано престъпление“, каза оше той.

 Алексей Петров предрече края си. За убийството е платена 6 или 7-цифрена сума „В службите има професионалисти и този род престъпления са трудно разкриваеми. Статистически в ЕС процентът на разкриваемост е малко по-висок. Може би това е въпрос на организация и ресурс. Българските криминалисти работят в безобразни условия. Липсват добре подготвени лаборатории. Държавата трябва да подпомогне тези структури“ смята Марковски.

„Алексей Петров беше противоречива личност и разполагаше с много информация за български политици. Посоките на разследването не се ограничават. Разследва се от всички посоки – включително и политическа. Това е правилният начин и така ще се стигне до ръката със спусъка“, продължи Марковски.

Според него мишената не е била в никакъв случай жената с Алексей Петров и акцентът е бил точно върху него. Марковски споделя, че самият изстрел подсказва за ликвидиране и показанията на дамата са изключително важни и решителни. Тя вече е дала описания на извършителя и неговата физика.

Той смята, чеохранителите  не са успели да изпълнят функцията си, тъй като са били на много голямо разстояние от Алексей Петров. Спътницата на бившата барета е звъннала от телефона на двойка украинци, които са се разхождали в близост до инцидента.

Адвокатът коментира, че трябва да се разпитат първо те и след това охранителите, тъй като очевидно са били на много по-голямо разстояние от стрелбата.

Убиецът може и да е прехвърлен през граница. Може и да става въпрос за човек, който е нает извън пределите на България“, заяви Димитър Марковски.

Той засегна и темата за пуснатия вече

украинец, който извърши неуспешно покушение

срещу Алексей Петров през 2015 година.

„Няма как да не разпитат този човек, но е малко вероятно да е той. Няма да повторят постъпката с лице, което се е провалило. Все пак той е бил лоялен към своите работодатели, тъй като не се стигна към поръчителя на това покушение. Трябва да се провери и алибито му“, категоричен е той.

Марковски каза, че това са високобюджетни поръчкови убийства и винаги се оценява лицето, което ще се убие. Според него Алексей Петров е висока летва и става въпрос най-малко за 6 или 7-цифрена сума.

Той призова  да не демонизираме винаги службите за сигурност, но все пак обърна внимание на медийното присъствие на Петров преди да бъде убит.

„Той предрече своя край. Съобщаваше, че знае, че е следен. Той е подценил тази информация, защото във въпросния ден е била неглижирана разходка. Все пак той беше преподавател по сигурност, малко е парадоксално“, поясни адвокатът.

Марковски разказа как се случват

подобни разследвания в други европейски държави

Добре е, че работещите по убийството на Алексей Петров успяват да запазят информацията за разследването. Това е особено съществено в такива случаи. Това заяви по рано в студиото на „Здравей, България” на Нова телевизия криминалистът Ботьо Ботев.

Той разкри, че докато е бил шеф на отдел „Убийства” в МВР, не е позволявал на хора, които нямат работа на местопрестъпления, включително министри, да присъстват на тях. По думите му обаче няма връзка между убийството на бившата барета и това на Красимир Каменов – Къро.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност