05 / 28 / 2024
Новини България Тошко Йорданов: Не е лоша идеята Слави да е президент! Нямам принос към песента за Лена

Тошко Йорданов: Не е лоша идеята Слави да е президент! Нямам принос към песента за Лена

0 коментари
Тошко Йорданов: Не е лоша идеята Слави да е президент! Нямам принос към песента за Лена

Не е лоша идеята Слави да е президент,  каза уж на шега пред Нова телевизия Тошко Йорданов, зам-шеф и идеолог на ИТН, който направи всичко възможно да стане скандал в студиото.

„Нямам лично творчески принос към песента за Лена. Песента ми харесва. Не може да има спирачки в политическата сатира. Един политик получава съответната сатира на база на това, което е направил“, каза той.

„Срещу Маргарет Тачър е имало ужасни песни“, направи се на остроумен Тошко Йорданов.“Такива за мустаци, кревати?“, попита водещата Мира Иванова. „За кревати за Тачър не е имало, защото не е правила нищо в тая посока“, каза Тошко. „Творците могат да правят каквото си искат. Ние сме правили достатъчно сатирични песни по отношение на Бойко Борисов, Цецка Цачева и т.н. Не знам коя ще е следващата мишена, не знам накъде ще тръгне творческата муза“, завърши той.

Водещите наблегнаха на въпросите за Лена, а това извади от обувките Тошко Йорданов, който отговори :
„Ама много ме радвате с журналистическите си заключения. Цял разговор говорим за сериозни неща и закони, вие само за Лена разбрахте“, каза той.

Едва ли приказките за референдум за президентска република бяха по-сериозни, но Тошко Йорданов се опита да ги направи да изглеждат така. Виктор Николаев го помоли да  обясни с пример как вижда нещата:
„Например Слави Трифонов е президент, той назначава вас за премиер, така ли?“, запита Николаев.
„Не е лоша идеята Слави да е президент. Шегувам се с вас в момента, осъзнавате, нали“, пита Йорданов
„Така ли“, учудено му отвърна Николаев.

„Екип от конституционни юристи са формулирали искането за референдум, да не мислите, че сценаристите сме седнали да го решаваме„, каза в началото на разговора Йорданов.
„Проблемът е, че много хора гравитират към една или друга политическа идея. Към нас останалите се държат сякаш сме аборигени, които не могат да взимат решения“, смята той.
„Дразня се, че група хора решават, че са интелектуални аристократи, а останалите хора са селяни, които нямат право да взимат решения. Пряката демокрация и закона позволяват на гражданите да поставят този въпрос, който е от компетенцията на ВНС“, каза той.

„Ние тази идея я лансираме преди предните избори. Не е въпрос, че сега отиваме пак на избори. Не е тайна, че като бяхме в парламента, видяхме отвътре това, което хората усещат така или иначе – колективна безотговорност, скриване на решения, политическата система в тоя си формат е изчерпана. Системата не функционира добре. Няма приемственост, не могат да изберат правителство“, подчерта Йорданов и даде пример: „Франция е била в същата ситуация и ето, сега е пример за демокрация, въпреки променения си формат на държавно управление“, смята сценаристът.
По думите му се сипва дизел в бензинов двигател и очакваме колата да върви, но няма как да стане.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising