05 / 25 / 2024
Новини България Томислав Дончев: Последният шанс е формат „правителство на малцинството“

Томислав Дончев: Последният шанс е формат „правителство на малцинството“

"Какъв ще бъде съставът на проектокабинета ще научите след 10“, уточни той.

0 коментари

фициално бяхме уведомени от президентството за процедурата по връчване на първия проучвателен мандат, ние ще бъдем там в 10.00 часа с посочения от нас кандидат за министър-председател. Кой ще бъде, ще научите след три дни. Това заяви пред журналисти заместник-председателят на ГЕРБ  и бивш вицепремиер Томислав Дончев.

„Какъв ще бъде съставът на проектокабинета ще научите след 10 дни“, продължи със загадките той.

„Ще използваме оставащата седмица или 10 дни за всякакъв тип опити, разбира се, публични, регламентирани, да осигурим политическо бъдеще за съставяне на кабинет с първия мандат, което не изключва и вариантът кабинет на малцинството“, обясни още Дончев.

„Ние сме задължени от всички български граждани, които са инвестирали своята подкрепа в нас, да направим тази последна стъпка“, каза още той.

„Да, това няма как да е обичайна коалиция, няма как да бъдие аритметична коалиция, последният шанс е формат правителство на малцинството. Дали е възможен? Труден, но възможен. Дали ще бъде за добро – това е най-важният въпрос. Кабинет, който няма потенциал да свърши полезна работа, няма да предлагаме“, поясни Томислав Дончев.

Разговорите не са спирали, всички опити да бъдат проведени преговори за съставяне на кабинет, се оказаха невъзможни, защото политическите сили, с които имаме идеологически сходства с програмите, нямат очевидна склонност да водят подобни разговори, заяви още Дончев

Един министър да бъде само експерт, това е ерозия на позицията, то е задължително да бъде експерт, но преди всичко трябва да бъде политик, защото от министерска позиция се прави политика, категоричен бе заместник-председателят на ГЕРБ.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3.2 / 5. Брой гласове: 12

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising