07 / 22 / 2024
Новини България Румен Гечев: Бъдеща коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС? Едва ли ще бъде в традиционната си форма

Румен Гечев: Бъдеща коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС? Едва ли ще бъде в традиционната си форма

0 коментари
Румен Гечев: Бъдеща коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС? Едва ли ще бъде в традиционната си форма

Всички видяха, че БСП направи всичко възможно, не само тя, но парламентът да избере редовно правителство, заяви депутатът от БСП и бивш вицепремиер в кабинета „Виденов“ Румен Гечев в предаването „Денят започва“ по БНТ.
Убедихме нашите партньори, че можем да се обединим около четири основни цели. Тяхната реализация можеше да доведе само до позитиви. Заради политически сметки, партньорите ни не приеха тази оферта и парламентът не може да се справи с това предизвикателство и отиваме на избори, каза още депутатът от левицата.
Българите няма да позволят да чупим рекорди. Липсата на кабинет ще доведе до тежки политически и икономически последици. В най-добрия случай до средата на годината няма да имаме Бюджет 2023. Компенсациите за семействата и бизнеса няма да стигнат. Вниманието трябва да бъде насочено към работещите българи, които създават БВП, отбеляза проф. Гечев.

Той говори и по темата за бъдеща коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС. Даже в учебните пише, че не се говори за коалиция преди избори. Едва ли коалицията ще бъде в традиционната си форма, но ще се търсят компромиси. Трябва да внимаваме кого избираме. Важно е възможно най-голям процент българи да отидат да гласуват. От всеки гласоподавател зависи как ще гласува и кой ще избере. В този парламент ние сме най-стабилната партия. В политическата среда се появяват нови партии – някои изчезнаха, други се опитват да се върнат. Всяка партия може да доведе до промяна, дори ако съществува от 130 години, подчерта той.

По думите на Рувен Гечев левицата трябва да направи корекция в общуването с избирателите си. И добави, че партията не е доволна от постигнатия резултат на предишните парламентарни избори.
Провал на резултатите от изборите ще означава, че ще отидем на избори две в едно през есента и ще караме без бюджет. Това ще доведе до икономически последици. Тези четири неща, по които намерихме общ език те остават в сила, категоричен бе Гечев.

Започнахме нова стъпка към повишаване на пенсиите

Решителни крачки по отношение на децата и родителите. Освен това помощ за бизнеса – БПС първа предложи компенсациите. Ние следим много внимателно какво правят останалите членки на ЕС. Трябва да кажем какво е направила БСП през последните години, какво е прието и какво не е, допълни депутатът от БСП.
Относно отношенията на БСП с „Продължаваме промяната“, Гечев отбеляза: Те не могат да ни бъдат конкурент. ПП копира социалната ни програма. Това, че други партии харесват нашите цели изобщо не е лошо. Ние с колегите от „Продължаваме промяната“ имахме разделение по отношение на външната ни политика. От БСП заявихме, че сме твърдо за мира. Казахме, че сме против този механизъм за санкциите. Този водораздел е изключително сериозен.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising