03 / 27 / 2023
Новини Свят Носителите на Нобелова награда за мир за 2021 г. с писмо: Червеният кръст да се намеси в съдбата на Алексей Навални

Носителите на Нобелова награда за мир за 2021 г. с писмо: Червеният кръст да се намеси в съдбата на Алексей Навални

От две години затвор опозиционният лидер прекара повече от 100 дни в наказателна килия, се казва в посланието

0 коментари
Kdld.kr

Носителите на Нобелова награда за мир за 2021 г., главният редактор на Новая газета Дмитрий Муратов и филипинската журналистка Мария Реса, главен изпълнителен директор на Rappler, се обърнаха към Международния комитет на Червения кръст с искане да се намеси в съдбата на политика Алексей Навални, който е в руска датворническа колония.

Текстът на писмото е публикуван на сайта на „Новая газета“.

Както отбелязват авторите на писмото, от момента на задържането на Навални през януари 2021 г. и по време на престоя му в следствения арест и колонията „той се промени до неузнаваемост“.
„Дотолкова, че сега, съдейки по екранните снимки на видеовръзката, той изглежда по-изтощен, отколкото веднага след комата и реанимацията“, се казва в призива.

В същото време от две години затвор Навални прекара повече от 100 дни в наказателна килия, се казва в писмото. „В условията на изолатора, които дори на фона на обичайните реалности на руския затвор изглеждат мъчение, той е бил поставян 10 пъти: например, защото е измил лицето 25 минути по-рано от очакваното. Като „злонамерен нарушител на режима“ той е лишен от срещи с близки и от правото да получава писма“, пишат нобеловите лауреати.
Те отбелязаха, че адвокатите нямат право да предават лекарства на Навални.
В съдбата на Навални, както добавят авторите на писмото, трябва да се намесят независими хуманитарни организации, преди всичко Комитетът на Червения кръст.

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност