04 / 17 / 2024
Новини Свят Рамзан Кадиров и Пригожин: Руските войници трябва да носят бради

Рамзан Кадиров и Пригожин: Руските войници трябва да носят бради

Двамата станаха по-открити в критиките си към руското военно ръководство, след като армиите на Москва претърпяха поредица от поражения

0 коментари
Пригожин

Чеченският лидер Рамзан Кадиров днес разкритикува забраната руските войници да носят бради, присъединявайки се към шефа на наемниците от „Вагнер“ Евгений Пригожин в последния изблик на двамата мъже срещу ръководството на руската армия, предаде Ройтерс.

В интервю за информационния сайт РБК вчера Виктор Соболев, пенсиониран генерал-лейтенант и член на руския парламент, защити забраната на брадите, личните смартфони и таблети като „елементарна част от военната дисциплина“.

В Teлеграм Кадиров (той винаги е бил с брада) се спря на ролята на неговите войски във войната на Русия в Украйна и написа във връзка с повдигнатия въпрос: „Очевидно генерал-лейтенант Виктор Соболев има много свободно време…тъй като няма какво да прави, освен да препрочита военния кодекс за поведение“.

Кадиров нарече коментарите на Соболев „явна провокация“ и заяви, че неговите войници, предимно мюсюлмани, носят бради като част от религиозния им дълг.

Шефът на „Вагнер“ Пригожин, чийто разрив с ръководството на отбраната през последната седмица стана още по-публичен, нарече коментарите на Соболев „абсурдни“ и „архаизми от 60-те години на миналия век“.

Кадиров и Пригожин, чиито сили в Украйна действат до голяма степен автономно от висшето командване, станаха по-открити в критиките си към руското военно ръководство, след като армиите на Москва претърпяха поредица от поражения през есента, посочва Ройтерс.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising