05 / 29 / 2023
Новини Свят Пригожин: Командването на руската армия трябва де се критикува

Пригожин: Командването на руската армия трябва де се критикува

от infomax
0 коментари
Пригожин

Собственикът на руската частна военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин каза днес, че руснаците трябва да имат правото да критикуват военните командири, ръководещи руската инвазия в Украйна, които самият той често критикува, въпреки въвеждането на

ново репресивно законодателство

Това предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Руските депутати гласуваха вчера проектозакон, предвиждащ тежки присъди затвор за „дискредитиране“ на въоръжени групировки като „Вагнер“ – мярка, която вече е в сила по отношение на руската армия и се използва, за да заглуши гласа на несъгласните.

„Вярвам, че законът за „дискредитацията“ не трябва да се разпростира върху командването, тоест върху мен самия, министъра на отбраната и други служители, които правят или може да направят грешки по време на специална военна операция (в Украйна)“, каза Пригожин .

„За тях трябва да можете да кажете това, което обществото смята за абсолютно необходимо. Само войникът е свещен. Не трябва да пипате войника“, добави той, цитиран от пресслужбата му в „Tелеграм“.

Сред ръководителите, които трябва да бъдат порицани, Пригожин обаче

не спомена президента Владимир Путин,

главнокомандващ руските въоръжени сили.

Според Пригожин новият закон, гласуван тази седмица, има за цел да защити по-специално бившите затворници, които „Вагнер“ набира масово в руските затвори и изпраща на фронта в Украйна, така че те да „не трябва постоянно да отговарят за миналото си“.

Самият Пригожин редовно критикува командването на руската редовна армия, обвинявайки го, че не оказва достатъчно подкрепа на войските, които са на фронтовата линия в Източна Украйна.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност