05 / 28 / 2023
Новини Свят Киев: Путин е готов да въвлече и други страни в конфликта! Инцидентът с US-дрона и руски изтребител е сигнал

Киев: Путин е готов да въвлече и други страни в конфликта! Инцидентът с US-дрона и руски изтребител е сигнал

от infomax
0 коментари
Киев: Путин е готов да въвлече и други страни в конфликта! Инцидентът с US-дрона и руски изтребител е сигнал

Инцидентът между американски разузнавателен дрон и руски изтребител е сигнал, че руският президент Владимир Путин е готов да разшири зоната на руско-украинския конфликт, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен украински служител в сферата на отбраната.

Въоръжените сили на САЩ вчера съобщиха, че руски изтребител е ударил витлото на разузнавателен дрон и го е принудил да се разбие в Черно море. Москва отрече американската версия за събитията и каза, че дронът се е разбил в резултат на „резки маневри“.

Канцеларията на украинския президент и правителството не коментираха веднага инцидента официално, но секретарят на Националния съвет по сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов изрази своите опасения в „Туитър“.

„Инцидентът с американския дрон „Ем Кю-9 Рийпър“, провокиран от Русия в Черно море, е сигнал от страна на Путин за готовност да бъде разширена зоната на конфликта с въвличането на други страни“, написа той.

По думите на Данилов тактиката на Русия е „постоянно да повишава залозите“ с надеждата това да промени „условията за стратегическо поражение“ за Русия в нейната продължаваща от година война в Украйна.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност