09 / 29 / 2023
Новини България Първата жертва на двойното убийство край село Лозен е ученичка

Първата жертва на двойното убийство край село Лозен е ученичка

Двойното убийство е извършено с огнестрелно оръжие

от infomax
0 коментари
Първата жертва на двойното убийство край село Лозен е ученичка

БТА,  Нелли Желева, Маргарита Колева 

Софийска градска прокуратура ще поиска мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия за извършеното в землището на с. Лозен двойно убийство, съобщи на брифинг в Съдебната палата Христо Кръстев- зам.-градски прокурор на София. Мярката на обвиняемия ще се гледа в понеделник от Софийски градски съд.

Разследването продължава. Досъдебното производство е образувано на 4 август по неотложност за двойно убийство, за което се предвижда доживотен затвор, доживотен затвор без замяна или затвор от 15 до 20 години.

Престъплението е извършено с огнестрелно оръжие

по особено жесток и мъчителен за жертвите начин

Като заподозрян е задържан Чавдар Бояджиев на 34 години, съобщи зам.- главният секретар на МВР Живко Коцев.

Софийска градска прокуратура вчера съобщи, че разследва двойно убийство, като престъплението е извършено на 3 август в землището на с. Лозен, Столична община.

Мотивите за двете убийства са „чисто користни“. Извършителят и жертвите са се познавали, уточни Коцев. Първата жертва му е поискала 2000 лв, той се е афектирал и е реагирал. Към втората жертва Бояджиев е имал задължение от 10 000 лв, обясни зам.-главният секретар на МВР.

Живко Коцев посочи, че първата жертва е ученичка от столично училище и била на 18 г. Тя е убита в късните часове на 3 август. Не по-късно от четири часа е извършено второто убийство на мъж на 27 г. Престъпленията са извършени в землището на село Лозен чрез използване на огнестрелно оръжие, потвърди той. Успяхме да установим като извършител на тези престъпления мъж, български гражданин, на 34 години, на име Чавдар Бояджиев, същият направи пълни самопризнания, каза зам.-главният секретар на МВР.

По време на огледа на местопроизшествие, извършен на 4 август вечерта до сутринта на 5 август, е намерен пистолет с пълнител, в който има един патрон, един патрон и в цевта, информира зам.-градският прокурор Кръстев. Иззети са дрехи на обвиняемия Бояджиев, кутия с патрони и

банкова карта на името на убитото момче,

съобщи той. От двете ръце на мъжа са взети натривки, както и съдържание от поднокътното пространство от двете му ръце.

На 5 август е извършен и оглед на местопроизшествие в ж.к. „Дружба“, където са намерени вещи на убитото момче. Разпитани са свидетели, както и близки на обвиняемия и близки на убитите момче и момиче. Извършен е и оглед на къщата, обитавана от Чавдар Бояджиев в село Лозен. От дома му са иззети вещи – дрехи и обувки, които имат значение за разкриване на обективната истина, обясни зам.-градският прокурор. При обувките е установено наличие на кръв, назначена е експертиза дали тя е човешка и дали е на някого от убитите. Експертно заключение твърди, че по ръцете на обвиняемия има капсулни частици, което по думите на прокурор Христо Кръстев, води до извода, че в близък период от време са произвеждани изстрели с огнестрелно оръжие. Балистична експертиза е установила, че гилзи от местопроизшествието, на което е намерено тялото на убитото момче, са от пистолет, намерени в автомобила, управляван от обвиняемия.

Чавдар Бояджиев в качеството му на обвиняем е дал подробности как са извършени двете убийства. Той дава и обяснения и за извършено от него друго убийство през април 2022г., за което твърди, че е извършил умишлено.

През април миналата година Бояджиев е изършил престъпление, квалифицирано като

убийство по непредпазливост на 22-годишна жена,

но е освободен с мярка „подписка“. Наблюдаващият прокурор не е протестирал съдебния акт, уточни Живко Коцев. В момента делото е на производство, то е стартирало в сектор „Разследване“ към Осмо Районно управление (РУ), но е прехвърлено към отдел „Разследване“ към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). На този етап откриваме сериозни пропуски в организацията по разкриване на това престъпление и вече сме снели доверието от ръководството на Осмо РУ и сме поискали освобождаването от длъжност на неговия ръководител, заяви зам.-главният секретар. В същото време щяла да бъде потърсена отговорност и да бъдат ревизирани действията на предходното ръководство на СДВР за цялостната организация по разследване на това престъпление.

Заместник-директорът на СДВР Мирослав Данаилов заяви, че майката на убитото момиче е подала сигнал в Осмо РУ, че няма контакт с дъщеря си.

Извършителят на двойното убийство е задържан на входа на Айтос. В автомобила, управляван от него, е открито огнестрелното оръжие – пистолет със заличени номера, както и дебитна карта на една от жертвите, заяви главен инспектор Михаил Наумов, началник сектор „Престъпления против личността“ в Главна дирекция „Национална полиция“.

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност