05 / 28 / 2024
Новини България Кирил Петков: Когато хората останат вкъщи, дават властта на Пеевски

Кирил Петков: Когато хората останат вкъщи, дават властта на Пеевски

от infomax
0 коментари
Кирил Петков: Когато хората останат вкъщи, дават властта на Пеевски

„Не е въпрос на политика, въпрос на сделка е. Знаем много добре за приятелството между ГЕРБ и ДПС. ГЕРБ имат грехове от миналото и тяхното спокойствие плаши. Докато тази сделка седи там, ние няма какво повече да говорим с ГЕРБ“.
Това заяви пред Нова тв съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.
„Първото важно нещо е нашата общност -това не са малко хора, на които трябва да покажем, че сме заедно. Стига сме се съобразявали с тях ( ГЕРБ и ДПС), крайно време е те да се съобразят с нас. Един приятел ме попита как така Делян Пеевски има такава голяма сила и аз му казах, че е затова, че хората не гласуват. Хората трябва да гласуват и нещата ще бъдат различни. А ние така няма да се налага да се съобразяваме с всички“, каза още Кирил Петков.
„Това, което виждаме е просто

17.5% от избирателите  са твърдо с нас

Има едни 7%, които се чудят дали да излязат да гласуват. Не защото вярват, че сме ги предали, а защото имаше едни месеци, в които те изпитваха много неприязън да видят избраниците си седнали с ГЕРБ и ДПС., каза той, когато го попитаха как от коалицията ще си върнат около 240 000 гласа, които губят според последните социологически проучвания.
Кирил Петков им се извини, че не са комуникирали с тях през последните месеци, че не са им обяснили какво се случва. По думите му това се е случило защото са искали да направят определени реформа. „Ако бяхме казали какво искаме, можехме да не получим подкрепата на ГЕРБ и ДПС“, оправда се той.

ПП-ДБ открива предизборната си кампания в София днес

„Много е просто, когато хората останат вкъщи, дават властта на Пеевски“, допълни още той.
„Ще сложим нашите условия този път. Да видим дали ГЕРБ са готови за реформи, без намесата на ДПС. Ако няма ясна и точна формула как това да се случи, ще бъдем опозиция“, категоричен е Петков.
Що се отнася до случая с „Корал“ и обвиненията във фалшиви подписи, Петков заяви, че той е горд с този случай.
„Аз съм горд от този случай. Вече 3 години съм в политиката.
Когато ДАНС работи да се измисли скандал, когато цялата държава работи за поредния скандал и единственото е, че преди 3 години съм излязъл от организация с нула лева, това е гордост за мен“, каза ток.
„Няма да дам лукса да чуят нашата защитна теза, която е много истинска и много вярна. Ще я чуят, когато повдигнат обвинения.
3 години в политиката и единственото, което може да измислят, е как съм излязъл от организация с нула лева. Това е стандарт, който всеки политик трябва да постигне“, добави Кирил Петков.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising