05 / 28 / 2024
Новини АРТ Воланд влиза в кожата на Дмитрий Шостакович

Воланд влиза в кожата на Дмитрий Шостакович

0 коментари
Воланд влиза в кожата на Дмитрий Шостакович

Звездата от нашумялата екранизация на „Майстора и Маргарита“ на Михаил Локшин, Август Дийл, който се въплъти образа на  Воланд, ще играе във филма за съветския композитор Дмитрий Шостакович. За какво ще разкаже този филм и какво общо има руският режисьор Алексей Учител с него?

Дил получава главната роля в биографичния филм на полския режисьор Ян Комас „Шумът на времето“ (The Noise of Time).

Сценарият на биографичния филм е базиран на едноименната книга на британския писател, носител на наградата „Букър“ и  на „Йерусалим“ Джулиан Барнс.

От рецензията на Afisha Daily следва, че „Шумът на времето“ е

„антитоталитарен роман-опера,

където мислите на автора за изкуството и свободата са отдадени на очевидно негероична фигура“. Журналистите отбелязват, че Шостакович, изобразен от Барнс, е „борец срещу деспотизма или, напротив, сътрудник с бисквитка, стърчаща от джоба му“.

Произведението на писателя се адаптира от сценариста, носител на два Оскара Кристофър Хамптън. Образът на Дмитрий Шостакович ще бъде представен екрана от Август Дийл. Съпругата на композитора Нина ще бъде изиграна от номинираната за Оскар Андреа Райзбъроу.

За какво е филмът „Шумът на времето“ с Август Дийл?

Събитията във филма ще се развиват през 1936 г. На зрителите ще бъде показан животът на съветския композитор след публикуването на статията „Объркване вместо музика“ във вестник „Правда“, чието съдържание е остра критика на операта на Шостакович „Лейди Макбет от Мценск“. Сред онези, които не харесват творбата е

Йосиф Сталин

А това за мнозина творци е фатално.

„За късмет той не беше жертва на Големия терор и в продължение на десетилетия трябваше да претегля всичко, за да успокои властта в Съветска Русия с почтеността на музиката си“, каза Screen Daily.

Снимките на The Noise of Time ще започнат в началото на 2025 г. Продуценти на проекта са Томас Куфус (Zero One Film, Германия), Лешек Боджак и Анета Хикинботам (Aurum Film, Полша), Финола Дуайър и Аманда Поузи (Wildgaze Films, Великобритания).

Какво общо има с това Алексей Учител?

През 2018 г. на пресконференция на XXVIII Международен филмов фестивал „Послание към човека“ Учител обяви намерението си да започне създаването на филм за Шостакович след приключване на работата по филма „Цой“. Последният беше пуснат през ноември 2020 г., като получи противоречиви отзиви както от зрители, така и от критици.

„Наистина съм фен на този невероятен човек от дълго време и смятам да направя филм за Шостакович. Вече година и половина търсим сценарист не само в Русия, но и в Англия и САЩ“, каза Учител.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising