05 / 28 / 2024
Новини България Ивелина от Ергенът-2 пред infomax.bg: Постоянно получавам „ефирни послания“_ВИДЕО

Ивелина от Ергенът-2 пред infomax.bg: Постоянно получавам „ефирни послания“_ВИДЕО

0 коментари
Ергенът, Ивелина

Интервю на Светослав Светославов

ИваИвелина Иванова е една от най-свежите и креативни участнички в „Ергенът“, по наше мнение.

Изящната бургазлийка е страхотна художничка, а през април  предстои поредната нейна самостоятелна изложба, но не само това.

Изложбата ще се казва „Ефирни послания“, по-долу ще разберете защо.

Ивелина е певица, модел, арт-дизайнер на годината, муза…

Постигна, така между другото, голям успех  в конкурса Queen of international tourism  на Филипините, където се класира на  третото място в конкуренцията на участнички от цял свят. Взе титлата  Queen of world.

Решихме да я разпитаме за живота, изкуството, любовта, а и за „Ергенът“, разбира се.

Ергенът, Ивелина

Снимки: Кристина Ликова

– Ивелина, доста шеметно живееш… Участие в „Ергенът“, титла на конкурс във Филипините, сега подготвяш изложба. Как ще опишеш последните две години от живота си?

– Аз се завърнах в България в началото на ковид-пандемията. Дотогава живеех в Мадрид. Карала съм практика в различни университети. Учила съм в Италия, в Испания. Моето студентство беше доста динамично, както и живота ми. Върнах се в България и бях сигурна, че няма да остана да живея тук, но впоследствие промених решението си. Много ми харесва тук, почувствах уюта.

Ива– Уют в София?
– Като цяло в България. Уютът е там, където се чувстваш добре, където се чувстваш сигурен. Смея да твърдя, че в България се чувствам много сигурно. И семейството ми е по-близко. Моята рачешка същност се обажда така. Аз съм зодия Рак, асцендентът ми е Близнаци, за да изляза от домошарството и да имам този динамичен начин на живот. Имах една връзка и след нея се записах в „Ергенът“, там не можеш да отидеш, ако си обвързан. Реших да потърся любовта на едно такова място.

– Да разбирам ли, че си била леко разочарована от мъжете?

Ива

– Не, защо от мъжете да съм разочарована? Когато имаш някакви очаквания, в крайна сметка се разочароваш. Затова не трябва да имаме никакви очаквания, а да се наслаждаваме на моментите, дали ще си заедно с някого, дали ще си сам. В тези моменти също има голяма дълбочина, човек може да научи много за себе си. Художниците се опознават чрез творческия акт.

Първата ми самостоятелна изложба в България беше, когато се завърнах от Испания.… Тогава и реших да си остана в България.
– От изкуството ли живееше в Испания?
– Не само…Работех в един луксозен ресторант, бях хостеса и управител. Продавах също и картини, правех изложби. Първите ми самостоятелни изложби бяха в Мадрид, участвах в световни арт-изложения, панаири на изкуството, съвместни изложби. Направих две самостоятелни изложби там, нещата вървяха общо взето отлично, но имах нужда от рестарт, затова се върнах. Сега ми предстои и трета самостоятелна изложба. Много енергия изисква нещо такова, да напълниш цяла зала с картини не е лесно. Трябва и да си спокоен вътрешно, за да можеш да си свършиш работа добре, да изразиш чувствата си, да ги експонираш по-най-добрия начин, защото аз реално рисувам повече с чувства, отколкото с някаква логика..… Имам познанието, което съм придобила в Университета, но за мен рисуването е творчески акт, контролиран от чувства и емоции…
Ивелина от Ергенът-2 пред infomax.bg: Постоянно получавам "ефирни послания“_ВИДЕО– Можеш ли да кажеш: Тази картина се роди от любов, тази от страст, тази от тъга…
– Да, мога да кажа, но като цяло моите картини са съвкупност от всичките тези емоции, от това търсене, от това намиране, рисуване наново, придаване на формата, на самата емоция.
– Гледаш ли „Ергенът“?
– Гледам го. Стана ми любимото риалити.
– Да де, ама този сезон се оформи някакъв парад на силиконови крокодили, за да бъда любезен… Вие си бяхте хубави момичета, сега налагат някакви много странни същества…Сякаш искат да помпат рейтинг от гнева на зрителите…
– В интерес на истината…В нашия сезон всичко беше най-хубаво… Не, защото аз участвам (смях). И сега има тук-там някоя симпатична. Гледам да не съдя… Всеки има своите добри и лоши качества. Като цяло участничките са доста подготвени да говорят пред камера, не се стъписват като нас. Поне аз бях малко объркана в началото… Сега правя лайфове в Тик-ток и коментирам положителните и отрицателни черти, без да осъждам.

Ива– На какви други теми ги правиш тези лайфове?

– Правя лайфове на тема „Ергенът“, правя лайфове, когато рисувам. Така достигам по-лесно до моята аудитория, те ми задават много въпроси и това ме радва, защото показва, че има интерес. Обменяме информация.

– Какво остава скрито зад кулисите в „Ергенът“?

– Това, което става зад камера е нещо съвсем различно. Много по-естествени сме, много по-отпуснати, по-истински, по-усмихнати. Пред камерата слагаш маска, това е една защитна функция.

– Ако има секс в „Ергенът“ ще го излъчат ли в името на рейтинга или ще го потулят?

– Няма как да позволят да има такова нещо. Не могат да излъчат и всичко, това е невъзможно. Хората са професионалисти, знаят си работата, знаят кое е фундаментално да се излъчи, за да се развие действието.

– Разкажи за участието си на „Мис Филипини-туризъм“ или както се казва този конкурс.

Ивелина

Снимки: Румен Стоянов Раканов

– Не беше „Мис Филипини“. Това е доста престижен световен конкурс, казва се  Queen of international tourism.  Имаше участнички от много държави. Отиването ми там стана супер случайно, но няма случайни неща. Участвах в един конкурс за красота, в който не можаха да изберат претендентка и ми предложиха да участвам на мен, когато видяха, че имам опит като модел. Аз от отдавна се занимавам с това нещо и съм участвала не само в конкурси за красота, но и в доста ревюта. Решиха, че съм подходяща и ме изпратиха на Филипините. Тръгнах много набързо. За една седмица трябваше да оправя всичко – костюми, тоалети. Там имат много големи изисквания, подготвят се някакви речи, тъй като трябваше да представим известна туристическа дестинация, да говорим за нашите традиции, за това какво привлича туристи в България. Аз, разбира се, говорих за нашата  Rosa damascena, българската маслодайна роза, която е толкова важна в козметичната промишленост в света. Бяха доста изненадани и въодушевени. Фестивалът на розата, който се провежда в Казанлък за тях беше много интересен. Трябваше да му направя презентация на английски. Малко се стъписах в началото, но стана добре.
Конкурсът беше 10 дни, имахме вечер на талантите.

Ива– Какъв талант показа ти?

Там представих оперно пеене. Много бяха впечатлени, направо им паднаха ченетата, защото всички показаха някакви традиционни танци, песни, но друго си е операта. Определено ги впечатли. Аз говорих за това как можеш да използваш изкуството, за да привлечеш туристи, за това как занаятите, културата и изкуството привличат хора от други държави да дойдат, както и красотата, разбира се. Бях много щастлива от аплодисментите, защото аз представям държавата си, това за мен е голяма гордост, голяма гордост. Пуснах 2-3 сълзи, 5.
– Разказа за последните две години, а как виждаш следващите две?
– Следващите две години… Ще си пея, ще ходя по участия, другото нещо, най-важното, е рисуването, то винаги има превес. Мисля да продължавам да рисувам, защото това си е моето нещо. Аз рисувам от много малка, от 4-5 годишна, даже не помня откога.
– Вярваш ли в теорията, че мисълта създава реалност?
– Разбира се!
– Нарисувай си мислено една картина, която искаш да се случи в живота ти.
– Когато работех във въпросния луксозен ресторант в Испания като хостеса, вземах и функцията на управител, това е една голяма верига ресторанти, много често, когато ходех сутрин на работа си мечтаех и си представях как отивам в ателието.

Ива

Снимка: Павлина Иванова

Това вече ще го видите реализирано. Беше ми малко досадно… Иначе си харесвах работата, защото общувах с много хора, но мечтаех само да рисувам. В онлайн пространството сега ще ме видите как реализирах това нещо. Постоянно правя лайфове как си пия кафенцето, как рисувам. Може да се каже, че съм си сътворила тази реалност с мисълта си, изпълнила съм тази мечта. Да си имам собствен апартамент също ми беше мечта, която се сбъдна. Давам си сметка, че през последната година-две са ми се реализирали доста от мечтите. И съм много благодарна на Вселената, както и на хората, които ме подкрепят, разбира се, моето семейство.
Ива– Как ще се казва изложбата ти, какви картини ще представиш в нея ?
– Името на изложбата ми дойде по много интересен начин… . Представям абстрактни картини, смесена техника, ще има и акварели… Бях започнала да чета няколко книги едновременно, аз така правя. Както бях блокирала и вече не знаех какво име да й дам на тази изложба, прочетох словосъчетанието „ефирни послания“ и си казах: „Чакай малко, аз постоянно получавам някакви ефирни послания. Хванах четката и започнах 3-4 картини да правя, няколко акварела. Грабна ме вдъхновението и от там дойде името на изложбата „Ефирни послания“.

ВИДЕО

Очаквайте втората част на интервюто.Ивелина от Ергенът-2 пред infomax.bg: Постоянно получавам "ефирни послания“_ВИДЕОИвелина от Ергенът-2 пред infomax.bg: Постоянно получавам "ефирни послания“_ВИДЕО

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.6 / 5. Брой гласове: 9

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising