05 / 28 / 2024
Новини БългарияПолитика Наследствен княз и „Граждани на райха“ подготвяли преврат в Германия

Наследствен княз и „Граждани на райха“ подготвяли преврат в Германия

Москва отрича да ги е подкрепила.Полицията арестува крайнодесни заговорници от сутринта

0 коментари
Наследствен княз и "Граждани на райха" подготвяли преврат в Германия

Мащабна операция на германската полиция сред крайнодесни групи и заговорници доведе тази сутрин до разбиване на клетка, планирала атентати по-специално срещу Бундестага, долната камара на парламента. Това съобщи прокуратурата, цитирана от Франс прес, цитирана от БТА.

По данни на германските власти заподозрените, главно наследственият княз на рода Ройс – Хайнрих Тринайсети, подпомагани от руската гражданка Виталия Б.,   се свързали с представители на Русия. Москва отрича да ги е подкрепила.

„Подозираме, че е било предвидено въоръжено нападение срещу конституционните органи“, коментира в Туитър министърът на правосъдието Марко Бушман, като спомена за „обширна антитерористична операция“.

Близо 3000 служители на реда осъществиха над 130 обиска в Германия.

Освен 25-те арестувани лица се разследват още 27 заподозрени, че членуват в престъпната клетка. Разследващите предстои да установят дали са подготвяни действия, представляващи държавна измяна, посочи прокуратурата.

Сформирана не по-късно от края на 2021 г., клетката има „за цел да преобърне държавния ред в Германия и да го замести с някаква собствена форма на държава“ – проект, който би могло да бъде осъществен само „чрез използване на военни и насилствени средства срещу представителите на държавата“, добавиха прокурорите от Карлсруе, които са натоварени с дела, засягащи държавната сигурност.

Германия редовно арестува крайнодесни заговорници, но според медиите в страната това е една от най-мащабните операции в историята с цел възпрепятстване на опит за държавен преврат.

Пучистите са създали подобен на правителство „съвет“, също и военно крило. Терористичната организация дейно е вербувала привърженици, включително хора от силовите структури на Германия. Тя е била голяма и разклонена – в нея са членували наследник на пруските князе, политик, високопоставени военни и бойци от специалните сили, добавя агенцията.

Говорител на германското военно контраразузнаване потвърдил за ДПА, че сред заподозрените има военен от Бундесвера и неколцина резервисти.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising