04 / 23 / 2024
Новини България Надписът от Ситово е от големите неразгадани тайни на Земята

Надписът от Ситово е от големите неразгадани тайни на Земята

0 коментари
Надписът от Ситово е от големите неразгадани тайни на Земята

Ситовският надпис е „българската“ загадка, която занимава умовете на изследователите по света и у нас  от  доста десетилетия.  Той е една от големите неразгадани тайни на човечеството.

Мистерия е на какъв древен език е написан този чуден надпис, кой древен народ го е изсякъл така прецизно в скалите, които се извисяват над село Ситово в Родопа планина. Има разнообразни теории, че е оставен от кимерийци, византийски съюзници от различни племена, фриги, алани, пеласги, перси, скити, сармати, траки, келти, кумани, българи, славяни – всички, които са живели или минавали по нашите земи, без изключение.

Някои изследователи твърдят, че го е създала някаква велика тайнствена култура 

или тази, разцъфтяла  вземите ни от началото на V хилядолетие преди Христа,  съградила Варненския некропол. Там са намерени повече от 5,5 кг. изящно изработени златни предмети, както знаете. Нейни следи  и артефактиима в различни точки на Балканите – България (Караново и Градешница), Югославия (Старчево и Винча), Румъния (Криш и Тартария).
Според част от изследователите има много голяма вероятност писмената да са изсечени в скалата чрез уникална за времето си техника от „божествените пеласги“, както ги нарича самият Омир. Едно племе почти от приказките, което обаче е оставило ярки следи.

Според данните, които дава самият Херодот, те са населявали по онова време големи части от Мала Азия,  Тесалия,и остров Крит, а самата Елада първоначално се наричала Пеласгия. Езикът им  никак не приличал на този на елините, които възприели от тях много от своите умения – писмеността, строенето на храмове и палати, добиването на метали, най-вече злато и мед, строенето на кораби.
Според някои легенди, предадени от летописеца Пазваний, родоначалник на пеласгите е онзи герой, който им е дал и името си – Пеласг.  Той и неговите потомци са положили основите на цивилизацията им, те са и първите, които добивали мед. Смятани са за най-древното население на  днешна Гърция. Според преданията те са поставили началото на градовете държави, измислили са най-ранните оръдия на труда. На местата, където са живели в Аркадия и Арголида, има руини от огромни градежи на дворци.
Очаквайте:
Открива го съветски разузнавач

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising