04 / 17 / 2024
Новини Мистерии Пазят в тайна нови открития на древни ръкописи от Мъртво море

Пазят в тайна нови открития на древни ръкописи от Мъртво море

Ватикана има договор с Израел за съхраняването им на израелска територия, както е  малкоизвестно

0 коментари
Пазят в тайна нови открития на древни ръкописи от Мъртво море

През последното десетилетия в областта Кумран са намерени нови древни ръкописи , чието съществуване не е публично оповестено, довери наш източник от научните среди на Израел, който уверява, че те са от голямо много значение. Няма как да е иначе.
Кумранските ръкописи или Ръкописите от Мъртво море, както са по-известни, със сигурност са най-значимото епиграфското откритие на двадесети век, определяно е дори като най-значимото в историята на сравнителното религиознание.
Досега са публикувани само малка част от всички,  открити в периода между  1946 и– 1956 г.  което е една нищожна прашинка от общото им количество.
Ватикана има договор с Израел за съхраняването им на израелска територия, както е  малкоизвестно. И това съвсем не се прави безплатно.
От известните досега над 35 000 фрагмента, открити само в една от пещерите, досега са публикувани само няколко коментари на библейски текстове.

Преди 7-8 години беше съобщено, че известен израелски учен е открил 9 свитъка от Мъртво море, забутани в държавен склад за съхранение на антики, както тогава съобщи в. „Дейли мейл“. Те, представете си, са кротували 6 десетилетия години в 3 филактерии – малки кожени кутиики, изписани с библейски стихове, които носят евреите по време на сутрешната си молитва, и биват…открити, но повече нищо не се чу за това.
Нашият източник, който е отлично запознат с нещата отвътре, обясни следното:
„Не мога да ви кажа повече от това, което се знае, нямам право, но действително има новооткрити ръкописи от тази област, чието намиране не е огласено все още. Религиозната тема е чувствителна за всички религиозни хора по света, а Израел е дължава, която обудинява три религии. Израелското правителство е приело политика,че има неща, които никога няма да бъдат разкривани пред публика, защото те са обект на чувствата на хората. Израелската държава не желае да си играе с чувствата на хората. Израелските учени непрекъснато откриват археологически находки, които на практика биха могли да променят историята на света, такава, каквато ния я познаваме. Разбира се никой не може да бъде сигурен за факти, които са се случили преди хиляди години.“
Правят се догадки и се твърди, че част от откритията опровергават тезите на официалното християнство и могат да разтърсят християнския свят. Но става като при Ван Браун, но в живота нещата не са толкова прости и еднозначни.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising