04 / 17 / 2024
Новини Dolce vita На водка с Христо Калчев-1: Георги Илиев ми изпрати бутилка „Дом Периньон“ с надпис „Вместо куршум!“

На водка с Христо Калчев-1: Георги Илиев ми изпрати бутилка „Дом Периньон“ с надпис „Вместо куршум!“

0 коментари
На водка с Христо Калчев-1: Георги Илиев ми изпрати бутилка "Дом Периньон" с надпис "Вместо куршум!"

На водка с Христо Калчев и Козела-1, откъс от „22 истории със звезди“, изд. Ентусиаст

– Я ми кажи наистина ли съществува Ескадрон на смъртта –питам и запалвам цигара.
– И да има, нито ще ти кажа, нито ще коментирам. Бих искал да доживея до Новата 1997-ма година. Ако може…
Усещам, че този разговор се закучва и веднага взимам подходящите мерки. Малко хора ще те погледнат одобрително ако си поръчаш т.нар. детска водка(150 г) докато ги интервюираш, а после я повториш. Повечето ще се възмутят, ще си помислят, че няма да разбереш правилно безценните им мисли, че алкохолните изпарения ще ти поречат да видиш цялата и без това неизразима прелест на безсмъртната им душа. Да, ама този пич не е от тия. Аз си я поръчвам и поглеждайки събеседника си, виждам в очите ми, че напълно одобрява подхода ми към литературата. Този е от тези малкото….
– На водка ли си? Добре- усмихва се той под мустак и отпива юнашки от неговата. – Аз съм поръчков писател. Ще си поръчам и аз още една.
Като че ли съм му дал таен масонски знак

Забелязвам, че отпуска се и започва да говори много по конкретно, с повече имена и факти, с кеф. Все едно сме се намерили във вражеска среда. Той ме е надминал с водките, включили сме вече на вълна, в която бихме се разбирали и без думи. Само, че и двамата работим с думи, ще трябва да ги наредим в подходящата конфигурация.
Да пиеш индустриално количество водка докато правиш интервю е наистина доста интересен подход към нашата работата. И към жанра интервю в частност. Очевидно е, че трябва да се усвои и изучи, защото дава прекрасни плодове. Поне в този случай. Разговорът ни просто подтиква към градивен, бих го нарекъл творчески алкохолизъм. Темата ни може съвсем спокойно да изпие литър водка и поне една кисела краставичка. Не съм си позволявал да правя подобно интервю с никой друг освен с Христо Калчев,  но, ако трябва да бъда честен, това е начинът да проникнеш в света на един мъж, особено ако той се казва христо Калчев.

Говорим си за руската мафия в България, за ВИС, за СИК, за разстреляни босове, за ролята на Андрей Луканов в българския преход и някои произтекли от това особености на родната картинка. “Тая кочина”, както мило я нарича събеседникът ми
Този път не съм потърсил Христо Калчев след поредното убийство, което според някои е предрекъл,каквито обикновено са поводите за срещите ни, а и не бързам да се връщам в редакцията, за да спазя така омразните ми графици. Ще сваля интервюто утре на спокойствие, без да бързам. Това за работещите в ежедневник е истински лукс.

Просто си седим в капанчето “Зад канала” край а Перловската река, в което има три маси на кръст, пием си и си говорим пред включения диктофон. Обикновено всеки от разговорите ни имат много герои, но често се оформя една централна фигура –Васил Илиев, Луканов, Илия Павлов, Маджо, та до последния – Георги Илиев. Покойният сега, но тогава все още жив и здрав, бос на „ВАИ-Холдинг“ , който веднъж изпратил на Христо Калчев в Балчик бутилка шампанско „Дом Периньон“ с много мил надпис „Вместо куршум!“.

Следва

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising