07 / 13 / 2024
Новини Dolce vita Критиците за „Аватар: Пътят на водата“: Феноменален, върховен, светлинни години пред първия, ФИЛМ с главни букви

Критиците за „Аватар: Пътят на водата“: Феноменален, върховен, светлинни години пред първия, ФИЛМ с главни букви

0 коментари
Критиците за „Аватар: Пътят на водата“: Феноменален, върховен, светлинни години пред първия, ФИЛМ с главни букви

13 години след тържествения старт на най-касовия филм за всички времена -„Аватар“, режисьорът му Джеймс Камерън още по-тържествено представи неговото дългоочаквано продължение в Лондон.  И надмина очакванията, ако се вярва на критиците, гледали филма на въпросната премиера.

По-синия по аватарски килим по пътя към фантастичната Пандора преминаха режисьорът Джеймс Камерън и продуцентът Джон Ландау, които предвождаха актьорския екип в лицето на Зоуи Салдана, Сигорни Уивър и Кейт Уинслет, както и Сам Уортингтън, Стивън Ланг, Джоел Дейвид Мур и д, , предаде Ройтерс.

„Аватар: Пътят на водата“ ни връща в магическия свят на Пандора. На тази далечна и безобразно красива планета в първия филм местните сини хора на’ви се бореха за природните ресурси срещу колонизатори от Земята, унищожаващи всичко по пътя си.

В развиващия се повече от десетилетие по-късно „Пътят на водата“ участват отново актьорите Сам Уъртингтън и Зоуи Салдана като Джейк Съли и Нейтири – сега обаче те вече са родители на пет деца.Критиците за „Аватар: Пътят на водата“: Феноменален, върховен, светлинни години пред първия, ФИЛМ с главни букви

Техният спокоен живот в райската джунгла е прекъснат от завръщането на „небесните хора“, името, с което на’ви наричат пришълците от Земята , дошли да издирват Съли. За да защитят семейството си и своето племе, Съли, Нейтири и децата им бягат надалеч, като търсят убежище сред клана Меткайна, състоящ се от на’ви, живеещи на рифове в океана.

Остава само седмица до пускането на „Аватар: Природата на водата“ по кината.“

Интересно е да видим какво мислят за него критиците.
Първите реакции са почти без изключение възторжени, писа Variety .Критиците за „Аватар: Пътят на водата“: Феноменален, върховен, светлинни години пред първия, ФИЛМ с главни букви

Дейвид Ерлик, главен критик на Indiewire, го определя като „светлинни години пред първия и едно от най-добрите кино изживявания от години. Стриймингът е намерен мъртъв в канавката.“ Той добавя, че не е чакал с особено вълнение „Аватар 2“, но сега няма търпение да види „Аватар 3″и нестандартните виждания на Джеймс Камерън.

Критиците за „Аватар: Пътят на водата“: Феноменален, върховен, светлинни години пред първия, ФИЛМ с главни букви

„Джеймс Камерън отново показва как се прави. Казвал съм го хиляда пъти: никога не се съмнявайте в него. „Аватар: Природата на водата“ е това, което епичният блокбастър трябва да бъде“, коментира Джош Хоровиц, водещ на шоуто Happy Sad Confused.

 Сред първите почитатели на филма бе и режисьорът Гийермо дел Торо.  Носителят на две награди „Оскар“ за „Формата на водата“ коментира, че продължението на „Аватар“ е „смайващо постижение“, „натъпкано с величествени гледки и емоции с епичен, епичен мащаб“. „Майстор на върха на силите си“, така окачестви той 68-годишния Камерън.

Гийермо дел Торо цели два пъти е гледал „Аватар: Природата на водата“ и е напълно убеден, че много отдавна не е гледал ФИЛМ с главни букви.

Вярвах, че Камерън ще постигне нови висоти с ефектите, но визуалните му решения ми отвяха главата“, заяви  Пери Немироф от Collider,

„Зашеметяващ след зашеметяващ кадър.“Щастлив съм да кажа, че „Аватар: Природата на водата“ е феноменален“, написа Ерик Дейвис от Fandango. „По-голям, по-добър и по-емоционален от „Аватар“, филмът е спиращ дъха, дълбок и невероятно поглъщащ. Историята, визуалният спектакъл, духовността, красотата – това е върховно филмово майсторство и разказване на истории.“Критиците за „Аватар: Пътят на водата“: Феноменален, върховен, светлинни години пред първия, ФИЛМ с главни букви

Кара Уорнър от People е имала високи очаквания към втория филм и в Twitter споделя, че не е останала разочарована от видяното. Но отчита факта, че продължителността, която надхвърля три часа, е малко в повече. Въпреки това е на мнение, че всяка минута си заслужава, заради всички красиви сцени, които ще видим, както и интересните нови персонажи.
Еймън Уормън от Empire  е доста по-критичен, пишейки в социалната мрежа, че филмът му е харесал, но не е успял да се влюби в него. Но според него 3D форматът отново е съживен и е добър за гледане

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising