Иво Сировахов, Фейсбук
Приятели, шупна ли ви блатът?
На мен днес ми се получи уникално вкусен!
Слагам две чаени чаши безглутеново брашно, една чаена чаша лимонтозу, една глава лук, една щипка олио, половин картоф, шуслерови соли номер 79,
едно кило гьозъм
и две супени лъжици свинска мас (някъде четох, че е много подходяща за зодията ми).
Брашното се пресява в метално сито (непременно трябва да е метално, защото пластмасовите имат лоша карма).
Разбърквам сместа до умерена гъстота и я разстилам в чешка тавичка.
Запичам на 180 градуса във фурна „Чайка“. (Вратичката не се затваря, но я затискам с нагънат вестник).
Пека 43 минути. Четох в едно списание, че по време на печенето е важно блатът да поема добра енергия и трябва да му се пуска хубава музика. Затова пускам ранните балади на Глория.
След 43 минути изваждам тавичката,
напръсквам блата с няколко капки ябълков оцет, колкото да фъшне, и завивам с парче мохер (от стар пуловер).
Пак пускам хубава музика – първия албум на Валдес.
След 18 минути развивам тавичката, намазвам блата с крем от настъргана свещ, кисната 24 часа в прецедена нафта и украсявам с листенца от див кестен.
Става божествено!
Опитайте!