05 / 29 / 2023
Новини Свят Идва ли краят на ерата Ердоган ?

Идва ли краят на ерата Ердоган ?

Кемалистът Кемал Кълъчдароглу би получил 55,6 процента от гласовете избори за турски президент

от infomax
0 коментари
Идва ли краят на ерата Ердоган ?

„Вероятно идва краят на ерата на Реджеп Ердоган“, твърди гръцкият в. „Катемерини“.
Изданието от Атина коментира данни от социологическо проучване, направено във връзка с нарочените за 14 май избори за турски президент и парламент.

Според анкетата кандидатът за държавен глава и лидер на опозиционното обединение Национален алианс кемалистът Кемал Кълъчдароглу би получил 55,6 процента от гласовете. Останалите 44,4 на сто от участниците в допитването са отдали предпочитанията си за сегашния президент Реджеп Ердоган.

Във вота за орган на законодателната власт Националният алианс, чието ядро е партията на Кълъчдароглу Народнорепубликанската, би получил 44,1 % от гласовете. Управляващата коалация, съставена от Партията на справедливостта и развитието и Партията на националистическото действие, би получила 38,7 процента. Третата политическа сила е прокюрдската Народнодемократическа партия е с малко над 10 на сто.
„Причините за спада на популярността на Ердоган се крият в силното земетресение, поразило югоизточните райони на страната и взело над 40 000 жертви, икономическите проблеми, с които Турция се бори вече почти една година, войната в Украйна и други“, казаха анализатори пред медията

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност