04 / 17 / 2024
Новини Свят Експерт: Русия загуби 13 генерали! Това е глупост, това е рекорд за „Гинес“

Експерт: Русия загуби 13 генерали! Това е глупост, това е рекорд за „Гинес“

0 коментари
Експерт: Русия загуби 13 генерали! Това е глупост, това е рекорд за "Гинес"

От началото на войната на 24 февруари т.г. украинските войски са ликвидирали рекорден брой руски генерали. Това отчита военният експерт Олег Жданов, който отбелязва, че Москва вече е загубила 13 генерали и това може да се счита за рекорд, пише УНИАН.

„За деветте месеца на войната да загубиш 13 генерали е глупост, това е рекорд за Книгата на Гинес“, категоричен е Олег Жданов.

Експертът говори подробно  и за липсата на танкове. Според него Руската федерация е имала около 3500 танка в добро бойно състояние, но сега в складовете им са останали до 500 танка, които най-вероятно се нуждаят от ремонт.

Поради осезаем недостиг руснаците напоследък активно търсят старите танкове Т-72 и Т-62 у дома и в Беларус.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна от началото на пълномащабното нахлуване (24 февруари 2022 г.) Руската федерация е загубила около над 95 0000 военнослужещи.

ВСУ биха могли да изхвърлят руските нашественици от страната до края на годината, ако имаха повече тежко въоръжение, но поради липсата на такова, победата се отлага за следващата година, заяви Олег Жданов в интервю за OBOZREVATEL.

Той напомни, че украинската армия не разполага с ракети с далечен обсег на действие.

„Единственото нещо, което може да проникне дълбоко в Русия, са ракетните оръжия. Но засега партньорите ни не искат да ни дадат дори оперативно-тактически ракети с далекобойност 300 километра. Не си струва да се говори за предоставяне на ракети с обсег от 500 до 1000 километра. Тоест, дори да получим вербална подкрепа, няма да можем физически да нанесем удари поради липсата на такива оръжия“, каза полковникът от ВСУ.

Според Жданов Украйна може да спечели войната още следващата пролет, но при условие че Западът достави големи количества оръжие. Реалностите ще зависят от военната подкрепа на Украйна от страна на партньорите.

„Имахме възможност да приключим горещата фаза на войната преди края на тази година, но не ни бяха предоставени оръжия. А сега отлагаме този шанс с още шест месеца – за лятото на 2023 г. Ако сме въоръжени, всичко ще бъде наред. Ако не го направят – отново ще имаме война на изтощение от двете страни“, добави експертът.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising