04 / 30 / 2024
Новини Свят Григор Димитров отнесе силен сърбин на Australian Open, готви се за Новак Джокович

Григор Димитров отнесе силен сърбин на Australian Open, готви се за Новак Джокович

0 коментари
Григор Димитров отнесе силен сърбин на Australian Open, готви се за Новак Джокович

Първата ни ракета Григор Димитров победи с убедителното 6:3, 6:2, 6:0 Ласло Джере от Сърбия в среща от втория кръг на Australian Open. Успехът е втори пореден за българина на корт „1573“ в Мелбърн, на който във вторник той елиминира и Аслан Карацев от Русия.
В откриващата среща от днешната програма на корт „1573“ Бен Шелтън (САЩ) елиминира Николас Джари (Чили) със 7:6(3), 7:6(3), 7:5. След това Каролина Плишкова (Чехия) победи Юлия Путинцева (Казахстан) – 6:0, 7:5, след което Гришо и Джере излязоха за двубоя си.
27-годишният сърбин е 68-и в световната ранглиста, а Димитров е на 28-ата позиция. Това е първи мач между двамата.
Победителят очаква в третия кръг Новак Джокович или Енцо Куако, които играят по-късно днес.

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров отнесе силен сърбин на Australian Open, готви се за Новак ДжоковичГригор Димитров стартира силно, спечелвайки първото си подаване, след което осъществи ранен пробив. При сервиса на Джере българинът поведе с 30:0, след това и с 40:30, но пропусна първия си брейк пойнт. Сърбинът спаси първия, но Григор стигна до втори и се справи отлично, повеждайки с 2:0.

Третият гейм се движеше точка за точка. Григор направи страхотен ас за 30:15, но после допусна изравняване след двойна грешка. Последваха две успешни точки и трети гейм в актива на Димитров – 3:0.

Джере се окопити и успя да вземе първи гейм в мача – 1:3. След това двамата си размениха по един гейм и Григор поведе с 4:2. Впоследствие българинът стигна до сетпойнт в края на осмия гейм. Джере обаче го спаси и стигна до предимство в своя полза, от което се възползва и в крайна сметка спечели подаването си.
При подаването за спечелване на гейма Гришо поведе с 30:0, а след това с 40:15. Сърбинът съумя да стигне до точка, но в крайна сметка за повече не получи шансове и българинът спечели откриващата част с 6:3 за 38 минути.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising