07 / 22 / 2024
Новини България Служебният премиер Гълъб Донев: Заварихме държава „на пауза“

Служебният премиер Гълъб Донев: Заварихме държава „на пауза“

След 2009 г., нито едно правителство не е представило отчет за действията си в края на своя частичен или пълен мандат,

0 коментари
Служебният премиер Гълъб Донев: Заварихме държава "на пауза"

БТА

Заварихме държава „на пауза“, в която връзките за взаимодействие бяха прекъснати, заяви служебният премиер Гълъб Донев на открито заседание за свършеното от кабинета през последните близо шест месеца.

Това служебно правителство е най-дълго управлявалото временно правителство, което нямаше дори 100 часа кредит на доверие, посочи премиерът. Според него то е правителство на действието в екип.

Гълъб Донев припомни, че кабинетът се е справил отлично с организацията и подготовката на предсрочните избори на 2 октомври 2022 г. Изборите преминаха прозрачно и в съответствие със закона. Съществени нарушения не бяха констатирани. Изборната активност беше много ниска, за което отговорността не е на служебното правителство, подчерта той. Сега е моментът да припомним, че нашият кабинет се справи отлично с подготовката на изборите, каза служебният премиер.

Гълъб Донев отбеляза, че с днешното открито заседание за отчет кабинетът дава добър пример за отговорност при упражняването на властта. Възможно е и да поставим началото на една добре институционализирана рамка. Защото отчетността е основен принцип на доброто управление, каза премиерът. Той изрази съжаление, че този принцип се пренебрегва в дейността на изпълнителната власт. Ако изключим последните служебни правителства след 2009 г., нито едно правителство не е представило отчет за действията си в края на своя частичен или пълен мандат, каза Донев. Той направи уточнението, че кабинетът е тук не за да отчита дейност, нито да се похвали в контролирана среда, а за да представи резултатите от дейността на правителството, които промениха живота на хората в България към по-добро.

Постигнатите резултати се дължат главно на екипния принцип за работа и на подобрената координация в изпълнителната власт, както и на партньорството на кабинета с местната власт и неправителствените организации, подчерта служебният премиер.

По думите му постигнатият напредък за подобряване на комуникацията и координацията в системата на изпълнителната власт е невидим, но не бива да се подценява, защото от него зависи ефективността на управлението.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising