04 / 17 / 2024
Новини Lifestyle Зулусът Бекимпи Кал’уала: Аз ще се жени за Параскева Джукелова, аз годеник

Зулусът Бекимпи Кал’уала: Аз ще се жени за Параскева Джукелова, аз годеник

0 коментари
Зулусът Бекимпи Кал'уала: Аз ще се жени за Параскева Джукелова, аз годеник

„Българи от ново време“, Сиела

Имам една любима история за актрисата Параскева Джукелова и зулуса Бекимпи Калуала от ЮАР. Ако следяхте творчеството ми, както по професорски се изрази веднъж лично Мара Отварачката, щяхте да знаете кой точно е този екземпляр от предишната ми книга, ама нейсе.

Този светъл човек и чернокож образ учеше режисура във ВИТИЗ в началото на 90-те. Тя пък учеше там актьорско майсторство в първия клас на Стефан Данаилов. Аз още тогава имах удоволствието да ги познавам и двамата.
Паци споменала на колегите си във ВИТИЗ, че може да направят един купон в родното й Панагюрище. Защо не? Те започнали да пристигат, а поради своята многочисленост отсядали по квартири и хотели. Сред първите, които долетели, бил нашият общ чернокож приятел.

Тъй като Беки обичаше да разказва всякакви безумни истории, а никак не уважаваше истината, започнал да говори наляво и надясно:
„Аз ще се жени за Параскева, аз нейн годеник“.
Шок и ужас налегнали местната агора, където и без това за първи път виждали чернокож индивид. Културен шок, не расистки. Ако вие видите за първи път извънземно и ви кажат, че съседката в петък ще го води в гражданското, ще се шашнете, нали така?

Новината се разнесла из борческо Панагюрище със скоростта на пожар в борова гора и имала почти същия ефект. Много хора се вързали на думите на чернокожата раздувка. Мълвата достигнала и до родителите на Паци. Тя самата ми разказа следното:
„Седим си с майка ми на терасата. Портата се отваря и в двора влиза колегата ми от ВИТИЗ Иван Панев, който дойде от последните. Мама само въздъхна: „Какво хубаво момче. И бяло…“.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising