05 / 25 / 2024
Новини Свят Вучич: Ситуацията след заповедта за арест на Путин върви към най-големия конфликт в историята

Вучич: Ситуацията след заповедта за арест на Путин върви към най-големия конфликт в историята

Западът показа, че ще отиде докрай, не се страхуват от евентуална ескалация на конфликта в Украйна, смята сръбският президент

от infomax
0 коментари
Вучич: Ситуацията след заповедта за арест на Путин върви към най-големия конфликт в историята

По повод новината, че Международният наказателен съд (МНС) е издал заповед за арест на държавния глава на Руската федерация Владимир Путин, сръбският президент коментира, че ситуацията в света става все по-сложна, цитира думите му електронното издание на белградския Telegraf, цитиран от Фокус.

В реч от Сремска Митровица сръбският президент сподели, че най-големите му опасения са, че ситуацията върви към най-големия конфликт в историята. По думите му заповедта на МНС за ареста на Путин показва, че западните страни не се страхуват от евентуална ескалация на конфликта в Украйна.

„С тази [заповед на МНС за арест на руския президент Владимир Путин] Западът показа, че ще отиде докрай и не се притеснява твърде много от възможна ескалация на конфликта [в Украйна]… Тя също показва, че Западът иска да окаже допълнителен натиск върху всички, които до днес не са заемали остра позиция срещу Руската федерация“, увери Вучич.

Сръбският президент отбеляза, че резултатите от западния натиск вече са видими на международната арена. Според Вучич по този начин Западът :изпраща сигнал“ на всички страни, които възнамеряват да си сътрудничат с Русия и нейния президент, че „това ще доведе до много сериозни последици“.

„Светът се е устремил към бездната, само ние да не попаднем на същото място. Тъкмо си бях помислил, че има добри новини. Трябва да избегнем по всякакъв начин това да не се стовари върху главите ни“, заяви Вучич.

„Има ли някой, достатъчно умен да спре това безумие, някой в света разбира ли какви са последствията?“, попита Вучич.

За събота президентът на западната ни съседка ще насрочи заседание на Бюрото за координация на службите за сигурност, на което няма да може да присъства лично, тъй като ще бъде в Охрид за преговори с косовския премиер Албин Курти.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising