05 / 25 / 2024
Новини България Вежди Рашидов се извини за „Всички к**ви…“, социалните мрежи го подпукаха свирепо

Вежди Рашидов се извини за „Всички к**ви…“, социалните мрежи го подпукаха свирепо

от infomax
0 коментари
Вежди Рашидов се извини за "Всички к**ви...", социалните мрежи го подпукаха свирепо

„Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна“.

С тази думи  бившият председател на Народното събрание и настоящ депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов простичко обобщи в разговор със зам.-председателите на парламента Росица Кирова и Никола Минчев днешния дебат в парламента по промените в Закона за защита от домашното насилие. Това стана по време на почивката на скандалното заседание, но някой го записа…

Не мина и половин час от публикуването на записа и пресцентърът на ГЕРБ разпространи кратко писмено извинение от Вежди Рашидов.

“ Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие“.

В пост във „Фейсбук“ лидерът на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова нарече думите на колегата си „неуместни и недопустими, особено в настоящия дебат и момент“ и обяви, че със съпартийците си се разграничават от казаното.

В социалните мрежи Вежди го подпукаха моментално:

Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women

‼️ ДУМИ НА ВЕЖДИ РАШИДОВ, НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ:
„Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че са (неясно) години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го напрайха на маймуна.“ – народният представител Вежди Рашидов, 7 август 2023 г. в почивката между гласуванията на промените в Закона за защита от домашно насилие, докато не знае, че микрофонът е включен.
‼️ Как не Ви е срам, г-н Рашидов! С тези думи правите показно за това защо са необходими промени в Закона и Наказателния кодекс. С тези думи демонстрирате в колко дълбоко сексистко и женомразко общество живеем и колко много работа имаме още!
‼️ С тези думи показвате какво е недопустимо да се изрича от най-високата трибуна! Да не говорим, че ги изричате по време на обсъждането на промени, предложени и от Вашата парламентарна група.
‼️ Ние никога не сме очаквали нещо различно от Вас – отношението към дълбоките обществени проблеми винаги е било такова. Затова няма закони и работещи институции. Затова от началото на годината са били убити 12 жени – но Вие ги наричате по друг начин, нали? И те ли влизат в изречената по-нагоре квалификация или са само изнасилените?
‼️ Вие сте срам за цяла България! Призоваваме да си получите заслуженото за тази реплика, защото ще останете в историята с нея!
‼️ ВЕЖДИ РАШИДОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА!
‼️ Промени в ЗЗДН СЕГА!

Катя Кранчева, Фейсбук

Отвратителни и циничи думи на Вежди Рашидов към всички жени, жертви на насилие, които намериха смелост да подадат сигнал тези дни. Показателни са за начина му мислене, разсъждение и отношението му към жертвите. Веждито е поредният, който затвърждава убеждението, че всички русофистици са големи болкуци. Изумително демаскиране на такива напоследък.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising