05 / 28 / 2024
Новини Свят „Вашитгон пост“: Ердоган е много уязвим преди изборите

„Вашитгон пост“: Ердоган е много уязвим преди изборите

0 коментари
„Вашитгон пост“: Ердоган е много уязвим преди изборите

„Вашитгон пост“  ИСТАНБУЛ _ Изправен пред трудни избори само след няколко месеца, турският президент Реджеп Тайип Ердоган отприщи вълна от публични разходи — за да помогне на милионите в страната си, които се разклащат от икономически затруднения, и да гарантира, че гласовете им отиват при него.

Примамките са Ердоган насочени към студенти, работещи хора и собственици на фирми, пътуващи до работното място и други – включват данъчни облекчения, евтини заеми, енергийни субсидии и дори ангажименти да не се повишават таксите за пътища и мостове. Бързото решение подчерта изборните залози за Ердоган, популярен лидер, който доминира политиката на Турция в продължение на две десетилетия и пое ключова посредническа роля по време на войната на Русия в Украйна. Въпреки авторитета си у дома и в чужбина, той се оказва по-уязвим от предизвикателствата на опозицията отвсякога, тъй като обществото, очукано от исторически високата инфлация в много кръгове, настоява за промяна.
„Икономиката изяжда базата му“, каза Берк Есен, професор по политически науки в истанбулския университет Сабанчи.

Преди месец месец Ердоган премахна изискването за пенсионна възраст, позволявайки на повече от 2 милиона работници да се пенсионират по-рано и да получават пенсии – мярка, срещу която той категорично се противопостави само преди няколко години. „Защо е това ранно пенсиониране?“ каза той през ноември 2019 г., представяйки мярката като наложена от нечестни лобисти, предизвикваща толкова огромна финансова тежест, която ще затрудни и нациите в Европа.

Под половината от избирателите в Турция имат намерение да гласуват за Реджеп Ердоган на предстоящите избори, съобщи агенция Блумбърг.
Вотът ще се проведе през май, като ще се избират държавен глава и народни представители. Опозиционните групи сега се договорят за общо явяване и общ кандидат за президент.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising