05 / 25 / 2024
Новини Свят Вашингтон пост: Байдън постигна много, но победата над Доналд Тръмп зададе посоката

Вашингтон пост: Байдън постигна много, но победата над Доналд Тръмп зададе посоката

от infomax
0 коментари
Джо Байдън, Израел

Президентът Байдън е постигнал много, но победата над Доналд Тръмп беше постижението, което определи и зададе посоката на неговия първи мандат, пише в. „Вашингтон пост“.

След като вчера официално обяви кандидатурата си за втори мандат, американският президент Джо Байдън призна, че не е постигнал всичко, което е искал, но по думите му това е

аргумент в полза на преизбирането му,

пише в. „Ню Йорк таймс“.
Американският вестник коментира, че за никого не е било изненадващо, че в речта му на преден план са били изведени постиженията му – повече работни места, повече пътища и мостове, повече чиста енергия, повече възможности за работниците без висше образование.

В обръщението си пред повече от 3000 членове на северноамериканските строителни профсъюзи Байдън обаче не спомена обещанията, които не е успял да изпълни досега, нито неуспехите, заради които той е с един от най-ниските рейтинги на одобрение на президент на този етап от мандата му, посочва „Ню Йорк таймс“.

Президентът Байдън е постигнал много, но победата над Доналд Тръмп беше постижението, което определи и зададе посоката на неговия първи мандат, пише в. „Вашингтон пост“.

Както президентът призна в триминутното си видео, в което обяви кандидатурата си за преизбиране,

спечелването на тази битка ще изисква нещо повече от това да победи Тръмп за втори път,

коментира изданието. Ако иска да докаже на избирателите, че е антидот за екстремизма, Байдън ще трябва да използва и правомощията на заемания от него пост, за да надгради постиженията си от първия мандат, посочва столичният вестник. Сега тази задача е много по-трудна, тъй като Камарата на представителите на САЩ вече е оглавявана от републиканците.

Локдауните по време на пандемията от коронавируса позволиха на Байдън, който вече е най-възрастният президент в историята на САЩ, да води кампания с ограничени публични изяви, но този път той ще трябва да се справи с изтощителен график, пише британският в. „Гардиън“.

Друг проблем за него е, че съществува опасно разминаване между представителите на Демократическата партия и обществените настроения, посочва изданието. То цитира социологическо проучване на Ен Би Си, според което седемдесет процента от американците, включително 51% от демократите, не искат Байдън да се кандидатира, като почти половината се позовават на възрастта му.

„Гардиън“ коментира, че Байдън обича да казва: „Не ме сравнявайте с Всевишния. Сравнявайте ме с алтернативата.“

Тръмп действително е още по-непопулярен

Проучването на Ен Би Си е установило, че само 35% от запитаните смятат, че той трябва да се кандидатира отново, докато 60% са против това. Анти-Тръмп настроенията обаче може да не се окажат достатъчни. Байдън ще трябва да докаже, че е нещо повече от най-малко лошия вариант, смята британският вестник.

Джо Байдън се кандидатира отчасти защото не вярва, че неговата вицепрезидентка Камала Харис би имала толкова добри шансове да победи Доналд Тръмп, смята в . „Телеграф“. Изданието посочва, че напоследък Байдън е бил разочарован, че Харис изостава в социологическите проучвания и постоянно се сблъсква с критики за гафове и объркващи изказвания.

Републиканците са готови да превърнат това в основен въпрос на предстоящите избори през 2024 г., коментира „Телеграф“. Те ще твърдят, че, предвид възрастта му, гласът за Байдън в крайна сметка може да се окаже глас за „президента Харис“ и че тя не е готова да поеме ролята на върховен главнокомандващ. Изданието цитира думите на един от големите дарители на средства за Демократическата партия, който смята, че това ще бъде един от най-силните аргументи против Байдън.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising