06 / 21 / 2024
Новини България Станка Желева към Радев: Вашата позиция е чиста форма на национално предателство

Станка Желева към Радев: Вашата позиция е чиста форма на национално предателство

от infomax
0 коментари
Румен Радев

„Вашата позиция е чиста форма на национално предателство. Рано или късно вие ще отговаряте пред българския народ, пред нашите изоставени сънародници в Украйна, пред съда на историята.“

Това пише в отворено писмо към Румен Радев Станка Желева, дъщеря на президента Желю Желев.

Ето писмото на Станка Желева:

Вие бяхте избран от българския народ, за да бъдете президент на всички българи, независимо къде се намират по света. За да ги обединявате и защитавате демокрацията, политическите, икономическите и културни национални интереси. Да бъдете гарант за гражданския мир и развитие на България и интегрирането ѝ в европейското демократично семейство.
Вие сте избран, за да бъдете надпартиен медиатор, да помагате в решаването на политически конфликти в България, да постигате консенсус в разногласията на политическите паритии в името на политическата стабилност и мир в България. Да бъдете гарант за работещо демократично правителство и работещ парламент.

Но каква е вашата реална роля в българския политически живот?

Вие грубо потъпквате националните интереси, Конституцията, всявате политически раздор, а вашите неадекватни политически действия и бездействия отдалечават България от демократична Европа и я хвърлят в международна изолация. Насърчавате разпалването на безпрецедентен българо-русофилски национализъм и постепенно езикът на омразата става официален език в българския политически живот.

Къде сте вие, стожерът на гражданския мир и толерантност?

Днес, раздирана от политически кризи с вашето бездействащо съдействие, страната ни се превръща в инструмент на руски имперски интереси. Руши се доверието на българите в демокрацията, европейските ценности и политическите институции. България се превръща в ненадежден политически партньор, затънала в корупция и перманентна политическа криза.

Президентската институция, която в турболентните години на прехода беше гарант за стабилността, демокрацията, гражданския мир и държавността в България, вие превърнахте в щаб- квартира на руската « Специална операция » в България, Балканите и Европа под ръководството на Елеонора Митрофанова.

В момента в Европа, само на няколкостотин километра от България се води война. Украйна – една независима европейска държава, е нападната от руската тоталитарна империя. За малко повече от година стотици хиляди хора – войници и мирни граждани, загинаха в една напълно безсмислена война, започнала заради имперските амбиции на един самозабравил се диктатор.

Бойните действия в Украйна се водят от първия ден на войната, на територия където живеят над

300 000 етнически българи

Села и градчета, изцяло или преобладаващо заселени с наши сънародници, биват унищожавани. Български училища и читалища, затваряни и разрушавани, българи избивани, малтретирани и принудително изселвани в Русия. На българите в окупираните от руския агресор региони е забранено да говорят майчиния си език. Стотици български младежи се сражават и загиват като герои на страната на украинската армия, защитаващи правото си да живеят свободно и да говорят майчиния си български език.

Какво направихте вие, българският президент, за сънародниците ни в Украйна? Как защитихте българските национални интереси? Как подкрепихте нашите сънародници?Изпратихте ли военна и хуманитарна помощ за тях? Извикахте ли руския посланик, за да осъдите категорично агресията на Русия? Връчихте ли протестна нота и поискахте ли незабавно прекратяване на военните действия и изтегляното на Русия от Украйна? Внесохте ли искане за международно разследване и съд за военните престъпления на Русия над етническите българи в Украйна?

Не, защото така би постъпил всеки доблестен президент на България.

Като истински мерзавец, за да не вземете позиция за една напълно необоснована и непредизвикана военна агресия, се обявихте за мир, нарекохте се «миротворец». Обявихте се против въвличане на България във войната, с ясното съзнание, че в деня, в който Русия нахлу в Украйна, тя обяви война и на България, на Европа и на повече от 300 000 наши сънародници, бесарабски българи.

Като истински страхливец,

наричайки се «миролюбец», скрихте вашата подкрепа за Русия в агресията над Украйна . Като «миролюбец» отказахте да изпратите оръжие и военната помощ за Украйна, гласувана в Парламента, открито потъпквайки Конституцията. и оставихте и нашите сънародници на произвола на съдбата. Не отговорихте на откритите им писма и призиви да осъдите агресора, да им помогнете, да ги защитите. Да осъдите езика на омразата, проруския национализъм и брутални провокативни действия на партия « Възраждане » и нейният фашизоиден лидер Костадин Костадинов – заплаха за демокрацията и европейското бъдеще на България.

Защо не осъдихте «демонстрациите за мир и неутралитет» с развятите знамена на руския агресор?

И понеже сте «миротворец» и не поискахте да вземете страна в този конфликт, многократно публично демонстрирахте вашата близост на важни национални събития и чествания със скандалната Елеонора Митрофанова – посланик на страната агресор, която при един президент, истински служещ на България, отдавна би била изгонена за многократните си, открити антибългарски и анти европейски провокации.

Като « миротворец » открито застанахте срещу формирането на проевропейско, редовно правителство, което има шансове най-после да бъде формирано с много компромиси. след двегодишна безпрецедентна политическа криза, за която вие носите лична отговорност. Впрегнахте цялата държава и лично контролираните от вас служби за сигурност да торпилират формирането на стабилен Парламент и Правителство със старите прийоми на ДС: активни мероприятия, саботажи, незаконни записи, провокации.

С какви правомощия вашите марионетни правителства взимат решения за бъдещето на България и работят за руските икономически и политически интереси както на Балканите, така и в Европа?

Вашата позиция е чиста форма на национално предателство. Рано или късно вие ще отговаряте пред българския народ, пред нашите изоставени сънародници в Украйна, пред съда на историята.

 

Станка Желева Желева

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising