05 / 28 / 2023
Новини Свят Руските тайни служби организират протести „за мир“ в Европа

Руските тайни служби организират протести „за мир“ в Европа

от infomax
0 коментари
Руските тайни служби организират протести "за мир" в Европа

Руските тайни служби проникват или организират демонстрации в големи западни градове с цел пропаганда, съобщи ДПА, като цитира европейски медии. Сред тях са и протестите за „за мир“, които добре знаем.
Германският в. „Зюддойче цайтунг“ съобщи вчера, че целта на тези действия е да се създадат антиукраински настроения или да се затрудни присъединяването на Швеция към НАТО.

Проучването на вестника е извършено съвместно с германски и скандинавски радио и телевизионни оператори, френския вестник „Монд“ и шведския в. „Експресен“. То се основава на

изтекли документи,

за които се твърди, че са от апарата за сигурност на Кремъл.

Според докладите малки, организирани групи симулират антитурски митинги в голям европейски град, например, представяйки се за украинци и агитирайки срещу турския президент Реджеп Ердоган, за да произвеждат онлайн пропагандни материали. Това очевидно има за цел да създаде впечатление за широки антиислямски настроения в Европа.

Сред примерите е демонстрация на предполагаеми членове на украинската общност в Париж в началото на март, които протестираха срещу Ердоган с хитлеристки поздрав и балаклави. Освен това те се подиграваха с жертвите на опустошителното земетресение на 6 февруари.

Кремъл не е коментирал обвиненията

Според европейските медии провокаторите очевидно са проникнали и в демонстрации по други теми в няколко града, например срещу недостига на медицински сестри, пенсионната реформа и промените в климата, с пропаганда, насочена срещу подкрепата за Украйна. На тези прояви в Париж, Хага, Брюксел и Мадрид са били използвани отчасти идентични плакати от едни и същи хора, съобщава в. „Зюддойче цайтунг“.

Снимки от тях са се появили в интернет и са създавали впечатление за широки настроения срещу Украйна. Разпространението на така изготвените материали в социални медии е било контролирано основно от три акаунта от Санкт Петербург, информира БТА.

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност