04 / 23 / 2024
Новини Свят Путин довършва Операция „Голгота“? Андропов допускал, че Третата световна може да тръгне от война между Русия и Украйна

Путин довършва Операция „Голгота“? Андропов допускал, че Третата световна може да тръгне от война между Русия и Украйна

0 коментари
Путин довършва Операция „Голгота“? Андропов допускал, че Третата световна може да тръгне от война между Русия и Украйна

Светослав Пинтев

Има план на висшето ръководство на СССР за разграждането и унищожаването на същия този СССР. И за идигането му отново след 30-50 години.

Нарича се операция „Голгота“

А днес Путин се опитва за го доведе до край, без особен успех.

Дори и за откачен холивудски филм този сценарий изглежда прекалено идиотски, но по всичко личи, че наистина е съществувал  и е реализиран, поне в първата си част.

Да се върнем в онова време и да си спомним, че през 80-те години на миналия век колосът, наречен държава на победилия социализъм, е пред финансов и политически колапс, който би довел до взривяване отвътре на огромната страна. И вероятна кървава революция на озверелите от глад хора.

Това е бил кошмарът на един генерален секретар на КПСС, който с очите си е виждал как в Унгария бесят по стълбовете партийните другари през 1956-та,  и решава да предотврати тази участ на партийния елит в СССР и сателитите му, като го разруши и  започне на чисто.

Операция „Голгота“ планира „перестройката“ да унищожи изродилия се комунизъм,

да докара „дивия капитализъм“ и да изпрати социализма в миналото, после пък да го изстреля в бъдещето, когато народите намразят капитализма.

Научих за българската интерпретация на тази операция през 2015 г.  от зам.- началника на Първо главно управление на ДС преди 10 ноември 1989 г. генерал-майор Тодор Бояджиев, който я спомена на премиерата на книгата си „Тайните операции, които промениха света“. Там той загатна, че преходът ни от социализъм към капитализъм е начертан и планиран в Кремъл, а намекна също, че е планирано и обратното ни завръщане.  Изрази се с доза условност, но намеквайки, че добре знае какво говори, а също, че  операцията е все още секретна.

„Смята се, че тази операция също е разчетена за 50 години, половината от които вече са изтекли, твърдeше генерал-майор Тодор Бояджиев.
Идеята е определени „здрави сили“ да запазят властта си чрез икономически средства и да помогнат за осъществяването на гигантския план. Който може да се види с просто око и в нашата страна.

Сценаристът не е някой холивудски драскач, а генека на КПСС

Не, Горбачов, той е само една от важните фигури на голямата геополитическа шахматна дъска.

Идеята е на Юрий Владимирович Андропов — генерален секретар на ЦК КПСС в периода 1982—1984, председател на Президиума на Върховния съвет СССР в периода 1983—1984, фактически държавен глава на съветската страна, което значи пълновластен нейн господар. Преди това шеф на КГБ, както и Путин…

Той обаче е налегнат от тежка болест, когато поема върховната власт,  и вече знае, че ще трябва да остави други да наредят пасианса .
Планът е описан в книга „Операция „Голгота“  на от един от най-елитните разузнавачи на КГБ Михаил Петрович Любимов , както и от други познавачи на съветските служби за сигурност.  Той описва там как е

получил инструкции лично от Юри Андропов

Генералният секретар вика на „неофициална почти конспиративна среща Михаил Любимов, доскорошен началник на английското направление на съветското разузнаване, дългогодишен резидент в Дания. Заместникът му Олег Гордиевски ще бъде арестуван от КГБ с подозрение за работа в интерес на чужди служби, но ще успее да избяга от Съветския съюз. Оказва се, че той е британски шпионин нанесъл огромни вреди на Москва. По време на срещата това все още не се е случило.

Генералният секретар , който малко преди това е пенсионирал Любимов, защото искал да се развежда и да се жени пак, което е абсурдно за един истински чекист, му обяснява, че ще го включи в дългосрочна операция с изключително значение.. Андропов говори дълго, говори смайващи неща. Прави безжалостна дисекция на абсолютния провал на социализма. Говори неща, които на всеки друг биха осигурили дървен ковчег или поне дълга екскурзия в Сибир.
Вождът на световния пролетариат обяснява на шашардисания разузнавач, че го включва в работата по дългосрочно активно мероприятие “Голгота” . Ролята е му е извън КГБ, но с верни на Комитета кадри  да задейства коренна промяна н страната. Споменава ролята на списание „Огоньок“, където години по късно ще бъде публикуван разказът на Любимов за срещата.

Говори за другите действащи лица в плана -Горбачов, Яковлев, Елцин , Шеварнадзе, Устинов

Разузнавачът деликатно обръща внимание на Генералния секретар, че планът крие големи опасности. Например… Може да дойде ден, в който да избухне война между Русия с Украйна заради Крим. Това може да се превърне в глобален конфликт. Рискуват Трета световна война да избухне на територията на СССР заради прекрояването на границите.
„Всичко може да се случи – Михаил Петрович – отговаряше Ю.В.
– В “Голгота” ние задаваме само магистралните направления и не можем да отчетем всичко, но не мога да допусна, че новите лидери ще се окажат толкова глупави, че да отидат в последния етап на операцията ни с използване на- най кървавите методи. Е, сбъркал е.

Операция „Голгота“ е таен план, разработен от съветските тайни служби по разпореждане на Юрий Андропов, който цели трайно установяване на социализма чрез отвращение от капитализма. Това твърди Михаил Любимов в мемоарен роман със същото заглавие – „Операция „Голгота“.

Части от плана започват да се публикуват през 1994 г. в руското издание
„Строго секретно“, а разкритията на Любимов скандализират неразградените все още съветски тайни служби и предизвикват силен отзвук по света.
Ето част от книгата, публикувана във faktor.bg, в която се разказва за раждането на плана. Авторът е извикан от Андропов, когото благотвори, години след като бил уволнен заради няколко различни прогнози за краха на Съветския съюз.

– Готов ли сте да изпълните задача с изключителна важност?

– Безусловно, отговорих напълно искрено, защото, ще си кажа напълно честно – винаги съм боготворил Юрий Андропов…

– Всичко, което предсказахте, е ужасната истина… Нашата стратегическа задача с Вас е да възстановим истинския социализъм, но избавен от всички наслоения на миналото… Системата умря и е невъзможно да я възстановим, а и не трябва – защо ни е жив труп? Задачата е в това да я унищожим и да построим на нейно място истински социализъм, който да бъде подкрепян от целия народ. Целият народ, при това на свободни избори!
Русия: Бият ни свирепи украински мутанти, създадени от САЩ в биолаборатории

– Признавам си, че не Ви разбирам напълно. Нима вярвате в социалистическия ентусиазъм на народа?

– И ето тук преминаваме към същността на операцията. Любовта към социализма ще поникне от омразата към капитализма. Затова Вие трябва да изготвите план за внедряването на капитализма в СССР, но не шведският, социалдемократически капитализъм. Ние трябва да потопим страната в див, необуздан капитализъм, при който

цари законът на джунглата

Той ме погледна внимателно.

– Разбирам всичко, Юрий Владимирович. Но няма ли това да бъде прекалено голямо изпитание за нашия народ?

– Разбира се, невероятно голямо, но няма друг път. Нима мислите, че нашата жалка пропаганда ще успее да събуди ненавист към капитализма? Само собственият опит има значение.

Аз ще предам във ваше разпореждане всички свои лични шифри и правота да използвате изцяло и външното наблюдение, и подслушването, и необходимата агентура. Естествено, и сметките в наши и западни банки. Вие ще продължите да стоите в сянка, сам ще избирате прикритието си в зависимост от обстоятелствата…, втренчено ме гледаше Андропов.

Имах още няколко срещи с Юрий Андропов до самата му кончина – наистина най-печалният ден в моя живот. През това време операцията детайлно се подготвяше и обсъждаше, планът беше подписан от Андропов малко преди смъртта му.

Планът на операцията под кодовото название „Голгота“ беше в четири части:

1) системен разпад на съществуващото политико-икономическо устройство на страната;

2) преврат и форсирано внедряване на система от вида „див“ капитализъм;

3) целенасочено удължаване на хаоса и суматохата като средство за мобилизация на озверелите маси за борба с властта под социалистически лозунги;

4) социалистическа революция, подкрепена от целия народ, радикална „анихилация“ на компрадорската буржоазия и свързаните с нея политико-икономически структури.

– Юрий Владимирович, на предишната ни среща Ви предадох материали с идеологическото оформление на всеки етап. Можем ли да ги ползваме като основа?

– Безспорно. Първият етап

трябва да бъде особено „мътен“

и Горбачов е съвършено незаменим в това. Ще бъдат нужни нови лозунги. За щастие нашият народ е привикнал на всичко.

Лозунгите в първия етап трябва максимално да объркат партията и целия народ. Повече обтекаемост, повече каучук? Можем, например, да наречем целия процес ПЕРЕСТРОЙКА – аз вече намекнах за това на Горбачов. В нашата страна този лозунг веднага ще бъда подхванат, макар че никой не знае какво и защо ще преустройва.

Лозунгите от първия етап трябва да интригуват с новост, с неизвестност. Например НОВО МИСЛЕНЕ. На темата НОВО ще бъдат написани хиляди дисертации. Много топлят сърцето ОБЩОЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ – сякаш човечеството е единно. Повече красиви епитети, от които вее някаква тържественост. Например СЪДБОНОСЕН или ПЛУРАЛИЗЪМ.

Лозунгите за втория етап трябва да бъдат по-конкретни и зли: ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, пак СВОБОДА, ДЕМОКРАЦИЯ, СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ, СУВЕРЕНИТЕТ, ДЕНАЦИОНАЛИЗАЦИЯ (животът роди термините ПРИВАТИЗАЦИЯ и ВАУЧЕР, и ние не настоявахме да се запази терминологията на Андропов, защото самият той винаги е бил против догматизма – авт.)

– А какво ще правим с третия етап? – попитах аз.

– Третият етап е най-страшният и странен – тук ще се използват всякакви лозунги, защото народът вече ще е изгубил вяра във всичко. Вашата работа ще бъде да доведете това състояние до точката на кипенето.

Ще се ползват и СПРАВЕДЛИВА ВОЙНА, и ГРАБИ НАГРАБЕНОТО, и ПРАВИТЕЛСТВОТО – НА БЕСИЛКАТА!

Това ще бъде етап на неуправляемите емоции, надявам се, дотогава вие вече ще сте подготвили новия ешелон от истински социалистически политици, които ще отстранят от власт целия този боклук…

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising