05 / 28 / 2024
Новини България Потомците на цар Самуил изпращат пратеници в България, но ги отпращат

Потомците на цар Самуил изпращат пратеници в България, но ги отпращат

0 коментари
Потомците на цар Самуил изпращат пратеници в България, но ги отпращат

Владетелската династия на цар Самуил съществува и до днес, като потомците й са една от най-знатните и уважавани римски фамилии, колкото и странно да ви звучи това.  Те са от малкото принцове по кръв в Италия и носят името Миструци ди Фризинга, като са смесили кръвта си с тази на благородниците от Свещената Римска империя на германците, която властва на Апенините дълги векове.
Фамилията не е забравила корените си, в регистрите на италианското благородничество за нейн родоначалник е посочен

Самуил, цар на българите

За това специално ще разказваме, сега да започнем от начало.

Семейството изпраща пратеници в България още в първите години след установяването на т.нар. народна власт през 1944 г.  Техни представители пристигат в София, като настояват да бъдат приети от нашето Външно министерство, за да разкрият и да докажат с документи истината за рода си, но преди всичко, за да дадат дипломатическо оръжие на страната ни срещу изтеглянето на армията ни от Македония , наложено от мирните договори тогава.

Вероятно пристига лично старейшината на рода Карло Миструци ди Фризинга, работещ в Хералдическия институт в Рим, който е и един от най-авторитетните специалисти по генеалогия, автор е на трактата „Италианското благородническо право” , като е по-наясно от всеки друг човек с фактите около произхода на семейството си.

Но не познава комунистическата вече държава България

Тя се придържа към решението на Коминтерна, ръководен от Георги Димитров, взето през април, 1934 г., което  е категорично и недвусмислено- македонските „граждани“ не са никакви българи, те трябва да се обособят в отделна нация, „историчарите” да изковат, по-точно да изсмучат от пръстите си, нейната история и култура.

Процесът на дебългаризация на българските македонци, много често насилствена, е една от основните догми на Партията по онова време, като тече с пълна сила и във Вардарска, и в нашата Пиринска Македония.

Всякакви приказки, че Самуил е български цар са опасни в яхнатата от червената власт България

Много опасни… И никой не иска да се занимава с някакви „чужди агенти“, които настояват, че са от неговия род, че Македония е българска, най-малко в държавния апарат на режима.
Насочват от кумова срама делегацията към Дирекция на народната култура, наскоро минала под шапката на новото тогава Министерство на пропагандата,  където началник е писателят Константин Петканов. Той е повече от наясно, че

подобни „разкрития” са крайно нежелани от народната власт,

която вече се е развихрила срещу всякакви прояви на „национализъм“, но решава да запази документите, въпреки рисковете, все пак е от Македония, участвал е в Македоно–Одринското опълчение, темата му е близка и родна.
Официално българската държавата не приема документите, но той тихомълком ги прибира в дома си.

Константин Петканов, съпругата му и дъщеря му ги проучват внимателно и са просто изумени от фактите, но знаят, че времето им още не е дошло.
Твърди се, че от рода Миструци ди Фризинга и през 1956 г. изпращат свой представител, придружен от двама водещи римски адвокати. Отново носят важни документи за рода си, като всички разклонения са проследени чак до 1953 г.. Едва ли обаче времето след Априлския пленум е най-подходящо за тази визита, ако изобщо е имало такова време.
На едва закрепилия се като партиен лидер Тодор Живков и на залязващия премиер Антон Югов изобщо не им до тях, италианците набързо са върнати откъдето са дошли.

Очаквайте продължението

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising