04 / 23 / 2024
Новини Свят Nexo и регулаторите в САЩ се разбраха, делата срещу криптобанката се прекратяват

Nexo и регулаторите в САЩ се разбраха, делата срещу криптобанката се прекратяват

Като част от споразумението, Nexo трябва да плати глоба от 45 милиона долара

0 коментари
Nexo и регулаторите в САЩ се разбраха, делата срещу криптобанката се прекратяват

Основаната от българи криптобанката Nexo и регулаторите в Съединените щати са постигнали окончателно споразумение,зяявиха от компанията в писмо, изпратено късно снощи. Там се отбелязва, че не са налице каквито и да било твърдения или обвинения от страна на федералните регулатори на САЩ, че Nexo е участвало в измама или клиенти на Nexo са били ощетени или подведени относно финансовото състояние на компанията. И допълват, че това слага край и на всички производства по отношение на компанията в осем американски щата, които са изцяло от административен характер.

Като част от споразумението,  Nexo ще плати глоба от 45 милиона долара. Компанията същотака се е съгласила и да прекрати продажбата на нейни продукти на американски инвеститори.

В четвъртък (местно време) Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) заяви, че продуктът Earn Interest Product (EIP) на Nexo е равнозначен на ценна книга, която е трябвало да бъде регистрирана в агенцията. Това е последното от поредица дела, които главният регулатор на WallStreet завежда във връзка с подобни продукти. През февруари 2022 г. SEC повдигна първите си обвинения срещу дъщерно дружество на BlockFi Inc за продажба на подобен продукт.
„Ние не се интересуваме от етикетите, поставени на предложенията, а от техните икономически реалности. И част от тази реалност е, че криптоактивите не са освободени от федералните закони за ценните книжа“, казва в изявление Гурбир Гревал, директор по правоприлагането на SEC

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising