06 / 16 / 2024
Новини Свят МОСАД: Руските оръжия за Иран са заплаха за съществуването на Израел

МОСАД: Руските оръжия за Иран са заплаха за съществуването на Израел

Ответни удари могат да бъдат нанесени „в самото сърце на Иран, в Техеран“.

от infomax
0 коментари
МОСАД: Руските оръжия за Иран са заплаха за съществуването на Израел

Израел е загрижен за възможните доставки на руски модерни оръжия за Иран, които могат да представляват заплаха за съществуването на еврейската държава. Това заяви директорът на Мосад Дейвид Барнеа на годишната конференция на Института за антитерористична политика към университета Райхман, пише The Times of Israel.

През изминалата година разузнавателните агенции са осуетили

27 ирански атаки

срещу евреи и израелци в чужбина, което е „значително“ увеличение, каза той. Но в допълнение към това се появява нова заплаха: Иран възнамерява да предостави на Русия ракети с малък и далечен обсег, а в замяна може да получи руско оръжие.

Шефът на Мосад твърди, че по-ранните опити на Иран да предостави ракети на Русия са били осуетени.

„Имам чувството, че други сделки скоро също ще бъдат развалени. Страхуваме се, че руснаците ще дадат на иранците в замяна това, което им липсва, модерни оръжия, които със сигурност ще застрашат нашия мир и може би дори нашето съществуване тук „, казва още Дейвид Барнеа .

Той предупреди, че ако Иран успее да нанесе значителна вреда на израелци и евреи в чужбина или в самия Израел, това ще доведе до активна дейност срещу иранците, отговорни за тези действия. По-конкретно, ответни удари могат да бъдат нанесени „в самото сърце на Иран, в Техеран“.

По отношение на

ядрената програма на Иран

и потенциална сделка със световните сили, която би облекчила санкциите срещу Иран, Барнеа призова международната общност „да бъде нащрек“.

„Настоящият диалог между Иран и Запада не отразява истинското желание от страна на Иран да ограничи своята ядрена програма. По-скоро той демонстрира циничния опит на Иран да освободи парите, замразени съгласно международните санкции, наложени му, като продължи да развива и разширява своята ядрен капацитет“, каза лидерът. разузнавателните служби.
Руско-иранско сътрудничество – последни новини

Както УНИАН съобщи по-рано, ирански транспортен самолет Ил-76ТД влетя на летището в Симферопол в окупирания Крим. Той престоя на полуострова два часа. От началото на пълномащабната инвазия руснаците са затворили това летище за граждански полети. Наскоро стана известно, че руснаците са оборудвали площадка в окупирания Крим за изстрелване на „Шахеди“ на украинска територия.

През август Иран се похвали, че разполага с технологията за производство на модерни свръхзвукови крилати ракети. Откъде точно е дошла тази технология, в Техеран мълчат, но Русия разполага с такива технологии.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising