04 / 17 / 2024
Новини Свят Дмитрий Медведев пак плаши с ядрена „бухалка“: Цялата Украйна, която остава под управлението на Киев, ще изгори

Дмитрий Медведев пак плаши с ядрена „бухалка“: Цялата Украйна, която остава под управлението на Киев, ще изгори

0 коментари
Снимка: Светослав Пинтев

Снимка: Светослав Пинтев, АРХИВ

В случай на удари на Украйна по  полуостров Крим „няма да има преговори“, ще има само ответни удари по цялата територия, контролирана от Киев. Това заяви зам-председателят на руския Съвет за сигурност и бивш президент на Руската федерация Дмитрий Медведев в писмено интервю за журналистката Надана Фридрихсон, публикувано в канала й в Telegram и цитиран от ТАСС.

„В този случай няма да има преговори, ще има само ответни удари. Цялата Украйна, която остава под управлението на Киев, ще изгори“, каза Медведев, отговаряйки на въпроса дали Русия ще бъде принудена да преговаря с Украйна чрез удари по Крим. „Нашият отговор може да бъде всякакъв. Президентът на Русия съвсем определено каза това“.

Медведев обясни, че Русия не си поставя никакви ограничения и в зависимост от характера на заплахите е готова да използва всички видове оръжия „в съответствие с нашите доктринални документи, включително Основите на ядреното възпиране“. „Мога да ви уверя, че отговорът ще бъде бърз, твърд и убедителен“, добави политикът.

Доставката на всички видове военно оборудване ще се повиши значително през 2023 г.“, писа по-рано в публикация в интернет Медведев, който като заместник-председател на  Съвета за сигурност на Руската федерация и извършва надзор върху правителствената комисия по производство на оръжия.

Западът и военни анализатори казаха, че някои от боеприпасите на Москва ще се изчерпят, след като от миналия февруари Русия е изстреляла в Украйна милиони артилерийски снаряди и хиляди ракети.

Длъжностни лица в Москва отричат тези твърдения и казват,

че разполагат с всички ресурси, необходими за изпълнение на своята „специална военна операция“ в Украйна.

По време на посещение в завод за производство на оръжия Медведев заяви, че новите доставки ще позволят на Русия да „нанесе съкрушително поражение на украинските неонацисти“, захранвани с оръжие от Запада.

Русия настоява, че воюва в Украйна, за да отърве страната от фашистите и нацистките симпатизанти.

Киев и Западът отхвърлят това твърдение и заявяват, че това е неоснователен претекст за незаконна война за завземане на територия и за свалянето на демократично избраното прозападно управление на Украйна.

Държавите от НАТО, водени от САЩ, снабдиха Киев с военно оборудване на стойност милиарди долари,

за да помогнат на президента Зеленски да защити страната си.

По време на четиригодишния му президентски мандат между 2008 г. и 2012 г. Медведев бе голямата надежда на Запада за сближаване, но сега вече е един от най-яростните руски поддръжници на войната по време на 11-месечния конфликт, отбелязва Ройтерс.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising