05 / 28 / 2023
Новини Свят Кремъл: Русия ще установи коя държава стои зад взривовете на „Северен поток“

Кремъл: Русия ще установи коя държава стои зад взривовете на „Северен поток“

от infomax
0 коментари
Кремъл: Русия ще установи коя държава стои зад взривовете на "Северен поток"

Кремъл днес заяви, че  Русия ще установи коя държава или държави стоят зад взривовете, които повредиха газопроводите „Северен поток“ 1 и 2, и ще направи всичко възможно, за да спре това, което нарече усилия на Запада да „прикрие“ какво се случи, съобщи Ройтерс.
Тръбопроводите, които свързват Русия и Германия по дъното на Балтийско море, бяха засегнати от необясненr досега взривове през септември миналата година, което

Москва нарече акт на международен тероризъм

Президентът Владимир Путин заяви, че вярва, че САЩ стоят зад взривовете, което Вашингтон отхвърля като фалшиво обвинение.

Руски дипломат заяви по-рано днес, че Москва може да поиска обезщетение за щетите по газопровода, но не уточни от кого.

Според Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл, доказателствата сочат, че атаката срещу „Северен поток“ 1 и 2 е могла да бъде извършена само с участието на

държави и техните разузнавателни служби,

предаде ТАСС.

Това, от своя страна, регламентира евентуален иск за обезщетение от страна на Москва за понесените щети, допълни Песков.

Реакцията на Запада няма да повлияе на плановете за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус, заяви  Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.
„Плановете на Русия със сигурност не могат да бъдат засегнати от подобна реакция [на Запада]“, заяви говорителят на Кремъл. Той припомни, че руският държавен глава Владимир Путин е обяснил всичко в изявленията си, направени в интервю в събота“. „Няма какво да добавя към това“, заяви Песков.
По-рано Путин заяви, че Русия ще разположи свои тактически ядрени оръжия в Беларус по искане на беларуската страна, точно както САЩ отдавна правят на територията на своите съюзници в Европа. Москва вече е предала на Минск комплекси „Искандер“, който може да бъде носител на ядрено оръжие, а изграждането на хранилище за тактическо ядрено оръжие на територията на републиката ще приключи на 1 юли, каза той.

 

Оценете тази статия

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Designed and Developed by MOXXadvertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност