04 / 17 / 2024
Новини Смях през сълзи Катаджията-Робин Худ, змейове, хали и пр. по нашите земи!!! „Българи от ново време“, откъс 2

Катаджията-Робин Худ, змейове, хали и пр. по нашите земи!!! „Българи от ново време“, откъс 2

0 коментари
Катаджията-Робин Худ, змейове, хали и пр. по нашите земи!!! „Българи от ново време“, откъс 2

От книгата „Българи от ново време“, издателство „Сиела“, откъс 2

 

Змеят в нашата митология е древен демон, с образ на змия, човек или пернато. Тялото му някога било покрито с броня от светещи люспи. В наше време те са заменени с бронята на лъскав „Майбах“ и хеликоптер. По-смотаните от този вид карат мерцедеси последен модел. Змеят в древността е бил зла сила, протеже на бога на злото Чернобог, който се стреми да

разруши божествения ред – Правда,

която в наши дни напълно е изчезнала от лицето на земята ни.
Днес змеят е пратеник на Кукловодите, които също се молят на олтара на Чернобог, но сега му викат бившата Държавна сигурност, не знам защо бивша. Тя винаги е била острието и щитът на Партията, но това е един култ, който никога няма да разберете с бъдещите си мозъчета, та затова няма и да ви го обяснявам.

В стари времена змеят можел да се превръща в млад мъж

и да подмамва или отвлича жени. В България през новия век той има стотици глави. Едната е мутра, една е с бяла якичка, една е капиталист, но върши същото, като набляга на кинтите, за да си плаща на юнаците да не го закачат, да си строи замъци по Южното и Северното Черноморие, а и в Маями, Флорида. Някога змейовете рекетирали селата, край които живели, за да им дават като данък млади девойки. Днес са отровили всичко, но прибират цели градове, заводи, имоти, а младите не са девойки, но сами се дават за курбан.
От три поколения Главният змей опустошава садистично нашата малка земя, а

главите му непрекъснато се възстановяват
Отделни змейове (хали) в древността правели и добро – пазели селата си от други змейове и помагали на хората в беда. Тия екземпляри отдавна дадоха фира.

Най-благородният от тях, който оцеля до наши дни, е един катаджия, за когото Любо Дилов разказа оня ден във Facebook. Викал:

„Аз съм като Робин Худ. Вземам пари от тия, които са се провинили, и ги раздавам на добрите хора. Засега стигат само за един добър човек. За мен“

.
Ламята е чудовище с огромна кучешка глава и с грамадно тяло.

В наше време огромен е само силиконовият бюст. Тя някога имала четири крака, подобни на тези на гущерите. Сега са само два и са сравнително дълги. Тялото й в стари времена било покрито с лъскави люспи, а сега е цялото в злато и грим. Народът вижда ламята с три, шест или девет глави, но те са много повече и лапат 300 салама в секунда. Ламята често лети във въздуха и носи като вихрушка всичко… обикновено под въздействието на упойващи вещества.
Караконджовеца е друг вид митично говедо

Ако случайно човек замръкнел и не дай боже той да е на път, то караконджовеца го възсядал. Това било някога. Сега възсядат цели трудови колективи и им викат олигарси. Естествено, поставени са от Главния змей и представляват интересите му. Караконджо не напускал човека докато не пропеят първи петли. Да се надяваме, че петлите вече пропяват, за да не се налага да връщаме към живот стария ритуал за „Гонене на змейове и други гадове“, който е доста неприятен за гадовете.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising