07 / 14 / 2024
Новини Dolce vita Кино, филмите за Коледа

Кино, филмите за Коледа

Аватар-2, Fabelman, "Осемте планини", "Корсетът на императрицата" и много други

0 коментари
Кино, филмите за Коледа

Съветите на критика Паоло Мерегети ,  „Кориере дела сера“, за филмите, които да гледате по време на празниците

Тази година Коледа в киното трябва да покаже, че две години на криза поради пандемията най-накрая приключиха и публиката иска да се върне в кината. Има добри, ако не и отлични филми: от зрителите зависи само да покажат, че нещата са се променили, пише критикът.

Пътуване до Пандора

Нови приключения на планетата Пандора, отново подложена на земна атака. В Avatar: The Water Way целта е ренегатът Джак Скъли и семейството му, които търсят убежище в морско племе Metkayina, за да се скрият. Тринадесет години след първия филм Камерън подхваща сагата от там, където е спрял преди, но този път повече е наблегнал на историята (по принцип- винаги е добрите срещу лошите), той залага всичко на очарованието на изображенията и цифровите технологии. И той се отдава на сцени, които ви оставят без дъх: еволюцията на подобните на тулкун китоподобни или морската битка, която затваря филма, са автентични моменти на визуално чудо.

Младият  Стивън

Пише се Fabelman, но се чете Спилбърг, защото този филм е младежката автобиография на режисьора, от момента, в който той открива очарованието на киното на седемгодишна възраст, като гледа „Най-великото шоу на Земята“ на Демил, докато навлезе в професията. Ще разберем как младият Сами (да се чете Стивън) започва да прави аматьорски филми, но също и как открива брачната криза на родителите си и антисемитизма в училище. Fabelmans е пътуване през желанията в преследване на мечта, която изглежда постижима. Да се ​​чувствам още по-влюбен в киното.

Сватбеното трио

Приятели и партньори, Джовани и Джакомо биха искали да отпразнуват сватбата на децата си Катерина и Елио с незабравим уикенд на езерото, сред фойерверки, цял кардинал ще ръководи церемонията. Но те не са се примирили с Алдо, новия спътник на бившата съпруга на Джовани и майка на булката. Забавните певци на «добра и спокойна Италия», миланското трио, не изневерява на очакванията: никога вулгарна комедия, усмивка, която понякога се смесва с малко меланхолия, желание да се подиграват с недостатъците на «огромната и безгранична провинция » , като в Големия ден не се страхуват да се примирят с горчивината на поражението.

Страстта към върховете

Верен на литературното произведение, Осемте планини разказва за страстта на Пиетро към върховете и приятелството му с Бруно, първият гражданин и вторият обитател на долината, които се срещат като момчета на ваканция и след това се срещат отново като възрастни. Това, което ги обединява повече от любовта към планината, е животът, който те налагат, съставен от ритми, белязани от тишина, уважение към понякога враждебната Природа, покорен фатализъм. Режисиран от двама белгийски режисьори, това е изцяло италиански филм, в който двамата главни герои (Лука Маринели и Алесандро Борги) и са очаровани от движещите се планинита и духа им.

Предизвикателството на бюрократа

Дори бюрократите имат сърца. Куросава го беше казал преди седемдесет години във великолепния Living, сега носителят на Нобелова награда Казуо Ишигуро (сценарий) и Оливър Херманус (режисьор) ни напомнят за това с Living, премествайки действието от Токио в Лондон и използвайки максимално изненадващия Бил Найи и неговата аска. Много деликатен размисъл за човека пред смисъла на живота и предизвикателството на смъртта.

Страхотни изобретения

Нови приключения за бившия приятел на Шрек, който се бори с наистина лош вълк, въоръжен с ятагана на Смъртта, за да отнеме последния от деветте живота, които му остават. За щастие има Звездата на желанията, но по пътя към нея препятствията се умножават. Котаракът в чизми 2 е анимирана приказка, пълна с измислици и красиви трикове, каквито не са виждани отдавна.

Сиси неподатливата

Забравете Роми Шнайдер. Суверенният герой на „Корсетът на императрицата“ наистина е съпругата на Франц Йосиф, но тя е противоположността на романтичната и нежна във филмите от 50-те години на миналия век: тя се огражда, отхвърля правилата на двора, често е непокорна и преди всичко изглежда обсебена от мерките на талията и корсета, който носи. Да предаде портрета на една жена, която се бори срещу всички, в търсене на независимост, която винаги й се изплъзва.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising