04 / 17 / 2024
Новини България Карадайъ към Денков: Дайте да подкрепяте политики, а ние да ви предложим кабинет

Карадайъ към Денков: Дайте да подкрепяте политики, а ние да ви предложим кабинет

Ние сме срещу купения вот, но незаконните действия не могат да се толерират.

0 коментари
Карадайъ към Денков: Дайте да подкрепяте политики, а ние да ви предложим кабинет

ГЕРБ напуснаха срещата с кандидата за премиер акадeмик Николай Денков, ДПС ги последваха. Като отправиха доста неуместно предложение преди това.

„Дайте да подкрепяте политики, а ние да ви предложим кабинет , заяви със сарказъм на срещата с представители на ПП по покана на Николай Денков, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Когато говорим за добри намерения, би било тези добри намерения да са подплатени с факти и с действия“, добави  направо той.

„Кабинетът на Габровски беше от хора, които са без партийна украска. В момента със същите идеи като неговите искате подкрепа. Искате подкрепа на политики, пък вие да си предложите политически кабинет. Стои и същият въпрос – на реципрочното съгласни ли сте? Дайте да подкрепяте политики, а ние да ви предложим кабинет“, каза още Карадайъ.

„Като говорим за реформи с правосъдието, ние винаги сме казвали, че там има две теми и бихме обсъждали и двете. Едната тема са правилата и реформите, а другата е кадруването. И по двете теми бихме участвали, но когато смесваме двете теми, особено когато става въпрос за съдебната власт, понятието реформа девалвира“, каза още той.

„Трябва да повишим доверието в правовия ред. Това са факти, които ги има на терен. Не искаме да внушаваме нашата оценка. Посочваме факт, на който трябва да направите оценка. Всички онези незаконни нахлувания по домовете на възрастни хора по указания на Рашков вие как ги оценявате, защото тук не става въпрос за борбата с купения вот. Ние сме срещу купения вот, но незаконните действия не могат да се толерират. Те са актуални днес и са факти. Оценката за цивилизованост на едно общество се гради на база на отношението му на хората в неравностойно положение“, каза Карадайъ.

Той говори за  потъпкването на Конституцията от страна на Кирил Петков, който станал министър, без да се е отказал от канадското си гражданство, пише БЛИЦ.

„Ние от миналата година на всички парламентарни групи представихме идеите си за промени в Конституцията, виждаме, че някои хора могат да ползват много теми за партийно политически популизъм. Когато обаче става въпрос за действие, ги няма на терена“, каза той.

„От едната крайност за главния прокурор, ние сме предложили точно другата крайност- без никакви правомощия и те са разписани черно на бяло“, каза той.

По думите му няма място за популизъм в съдебната реформа.

 

 

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising