04 / 17 / 2024
Новини България Корнелия Нинова фучи: В залата има „коалиция на войната“, Радев да наложи вето

Корнелия Нинова фучи: В залата има „коалиция на войната“, Радев да наложи вето

0 коментари
Корнелия Нинова

„В залата има „коалиция на войната“, която ратифицира договора за предоставяне на оръжия за Украйна“. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя се оказа убеден борец за мир.

„Ние от „БСП за България“ категорично сме против и гласувахме „против“, но остана само една възможност това решение да бъде спряно, преосмислено и променено. Обръщам се от трибуната към президента и главнокомандващ Радев: Уважаеми г-н президент, наложете вето на закона за ратификация за предоставяне на оръжия на Украйна“. Ще му изпратим и писмена и официална позиция“, продължи тя.

„Имате и морално-политически причини да наложите вето“, заяви Нинова и цитира думи на президента, че няма да насърчава войната в Украйна.

Радев каза на 19 октомври, не без доза арогантност: „Историята няма да прости на тези, които лекомислено или от корист, тласнат страната към война. Най-превъзбудените военолюбци няма да хванат оръжие, но с лекота ще заложат живота на българите. Имало го е и преди, за съжаление, някои го правят и днес.“

Тя излезе на трибуната, след като със 166 гласа „ЗА“ бе приет Законопроектът за ратифициране на споразумението между МО на България и МО на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на военна техника от наша страна.

„Първата – това, което се гласува днес, намалява правомощията на НС и противоречи на Конституцията, тъй като Министър Стоянов е подписал договор, в който се пише, че анексите към него не важат на ратификация от НС. Това е противоконституционен текст. Анексите към международните договори са част от тях“, заяви тя.

 

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising