02 / 26 / 2024
Новини Свят ISW: Руските войски настъпват в района на Авдеевка и в западната Запорожка област

ISW: Руските войски настъпват в района на Авдеевка и в западната Запорожка област

0 коментари
ВСУ

Руските войски проведоха настъпателни операции по линията Купянск-Сватово-Кременная, близо до Бахмут, както и близо до Авдеевка, западно и югозападно от Донецк, в района на границата на Донецк-Запорожие и в западната част на Запорожка област и извършиха потвърдено настъпление в района на Авдеевка , а също и в западната Запорожка област. Това пишат анализаторите от Института за изучаване на войната -ISW .

„Руските войски проведоха настъпателни операции близо до Авдеевка и потвърдиха офанзивата си от 8 декември. Геолокационни кадри, публикувани на 8 декември, показват, че руските войски са напреднали към пречиствателната станция за отпадъчни води, която се намира южно от Красногоровка (на 5 км северозападно от Авдеевка).

Руски източници твърдят, че 7 и на 8 декември руските войски са напреднали малко в посока Новокалиново (13 км североизточно от Авдеевка), до покрайнините на Авдеевския коксов завод северозападно от Авдеевка и в индустриалната зона югоизточно от Авдеевка“, пишат  също анализаторите.

ВСУ

ВСУ

Окупаторите напреднаха към пречиствателните съоръжения на коксохимическия завод в Авдиевка / Бойни карти на ISW

Руски военни командири заявиха на 8 декември, че техните войски укрепват позициите си в Степное (3 км северозападно от Авдеевка) и са превзели селото, докато друг твърди, че руските войски държат позиции в източните покрайнини на село Степное.
Други руски източници твърдят на 7 и 8 декември, руските войски също така са атакували в района северно от коксовия завод в Авдеевка и близо до Очеретиное (15 км северозападно от Авдеевка), Новокалиново, Северное (6 км западно от Авдеевка и в индустриалната зона).

В същото време руски източник твърди, че сложните метеорологични условия са забавили значително темпа и на руските, и на украинските операции край Авдиевка.

На 8 декември

украинските войски

продължиха настъпателните действия в западната част на Запорожка област, но не предприеха обявени или потвърдени настъпления.

Някои руски военни твърдят, че лошите метеорологични условия пречат както на руските, така и на украинските сили да постигнат значителен напредък или да използват големи разузнавателни дронове в западната област Запорожие.

Освен това, както пише ISW, руски военни кореспонденти заявяват, че руските войски увеличават интензивността на атаките с планиращи бомби срещу украински позиции на (левия) бряг на Херсонска област.

Друг военен кореспондент твърди, че руските войски са променили рязко тактиката на отбраната на източния бряг на Херсонска област.  Ситуацията е динамична.

Руснаците сега така са се опитват да изтощят украинския личния състав. на източния бряг главно с мощни въздушни и артилерийски удари.

Ситуацията край Авдеевка

Говорителят на съвместния пресцентър на Силите за отбрана на Украйна на таврическото направление ген. Александър Щупун съобщи, че в момента в Авдеевското направление действат около 40 хиляди нашественици, дори са малко повече. В същото време противникът понася много значителни загуби – средно до 300-400 души всеки ден, пише УНИАН.

Щупун добави, че край Авдеевка руските окупатори се опитват да компенсират загубата на личен състав, като постоянно променят тактиката си. Това не дава особени резултати.

Щупун отбеляза, че в Маринка продължават много тежки боеве.

Авдеевка и Маринка вече са основен приоритет на врага и окупаторите хвърлят там всичко, което имат, твърди агенцията.

„Зимните условия са прекратили възможностите за настъпление на Донецкото направление. Настъпателните действия на украинските войси на левия бряг на Днемър са възможни. Там отбраната е много трудна, всичко зависи от нашите ресурси. Възможно е там да се действа на няколко етапа“, твърди военният експерт полк. Роман Свитан.

Снимки:  Генерален щаб ВСУ

#Украйна #Авдеевка

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Приемам Прочети повече

Политика на поверителност