04 / 23 / 2024
Новини България Христо Иванов: Шансът за правителство с третия мандат е много малък, теоретичен

Христо Иванов: Шансът за правителство с третия мандат е много малък, теоретичен

0 коментари
Христо Иванов: Шансът за правителство с третия мандат е много малък, теоретичен

Шансът за правителство с третия мандат е много малък, теоретичен от нташа гледна точка. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред журналисти в парламента.

„Ние имаме много различия с БСП, които сме заявили ясно още в кампанията – и от гледна точка на приоритетите ни, свързани с икономическата политика на България, и от гледна точка на всички политики, свързани със сигурността. Не става дума просто за даване на оръжия, не става дума за еднократна военна помощ. Тук става дума за това, че България трябва да реализира дългосрочен ангажимент към политиката на НАТО, за да може да използва ресурсите на НАТО, за да модернизира своите въоръжени сили. Като гледам ситуацията, отиваме на избори, поведението на политическите сили го показва“.

Очевидно трябва да си даваме сметка, че настоящият модел за финансиране на партиите не е резултат от някаква цялостна концепция, а поредица от популистки действия, които създадоха този хаос. Това коментира Иванов на въпрос на журналист в контекста на развитието на „Нексо“ смята ли, че трябва да има промяна в начина на финансиране на партиите. „Конструктивният изход от цялата ситуация е, че на България й трябва ясна система за публично финансиране на политическите партии, Закон за лобизма и т.н.“

Ние винаги сме настоявали България да оказва помощ на Украйна, заяви още Иванов. И в рамките на търговските сделки, за които в случая става дума, и в рамките на други ангажименти, включително безвъзмездна помощ, която да даде възможността България да получи подкрепа за модернизация на своята армия. Така че това е наша дългосрочна политика още от началото на войната“.

На въпрос на журналист дали такива големи дарения, като тези от „Нексо“ ги поставят в условия на зависимост, Иванов категорично каза: „Не, не ни поставят в условия на зависимост, защото са 10-11% от даренията, които сме привлекли за периода, в който имаше 4 кампании. Всичко това е отчетено и е публично. Ние не коментираме чуждестранните разследвания. Всички органи в съответните юрисдикции си вършат работата. Това, което нас ни касае е начинът, по който тази фактология се използва пропагандно тук на български терен.“

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising