06 / 21 / 2024
Новини Свят Ген. Дейвид Петреъс: Вашингтон да спре да се колебае за изпращането на ракети и изтребителина Киев

Ген. Дейвид Петреъс: Вашингтон да спре да се колебае за изпращането на ракети и изтребителина Киев

от infomax
0 коментари
Ген. Дейвид Петреъс: Вашингтон да спре да се колебае за изпращането на ракети и изтребителина Киев

Вашингтон трябва да спре да се „колебае“ относно изпращането на ракети на Киев, да изпрати ракети с голям обсег и да ускори доставката на изтребители на украинската армия.

Това изявление направи

един от най-опитните командири на Запада,

бивш ръководител на Централното командване на САЩ през 2008-2010 г. и бивш директор на ЦРУ (2011-2012 г.), генерал Дейвид Петреъс, пише The Telegraph.

Петреъс каза, че Вашингтон и други западни правителства трябва да „преодолеят“ опитите за блокиране на Киев от жизненоважна помощ, цитира УНИАН.

Той е на мнение, че САЩ трябва да спрат да се съпротивляват на изпращането на тактическата ракетна система на армията (Atacms), която има обсег от близо 200 мили, докато други лидери трябва да увеличат собствената си подкрепа.

Неговата намеса дойде в момент, когато Украйна беше близо до пробиването на руската тристепенна отбранителна система. Прекъсването на комуникационните и снабдителните линии между руските сили на юг и изток се смята за

ключова цел

на отдавна обявената контранастъпление на Украйна.

Генерал Петреъс, който ръководеше увеличаването на американските войски в Ирак през 2007 г., каза, че Киев може да „промени динамиката“ на войната, ако успее да прекъсне сухопътния мост, който е връзката между Кримския полуостров и други окупирани територии.

Той отбеляза, че Вашингтон подкопава тези перспективи, като се колебае по отношение на някои решения, включително Ataks, които могат да бъдат изстреляни от ракетната система Химарс, която вече е доставена на украинските въоръжени сили.

„Надявам се, че… Съединените щати ще предоставят тактическа ракетна система на армията, която ще удвои обсега на това, което сме предоставили“, каза генерал Петреъс.

„И аз се надявам, че този самолет също може да влезе в експлоатация по-рано от предвиденото“, добави той, имайки предвид F-16, обещани на Киев от Дания и Холандия с одобрението на Вашингтон.

Генерал Петреъс също така призова

Швеция да предостави своите самолети Gripen,

които са по-подходящи за работа на трудни писти, достъпни за украинските сили.

Неговите забележки идват след поредица от анонимни брифинги от американски служители, критикуващи контраофанзивата на Украйна през последните седмици и твърдейки, че Киев не е успял да приложи стандартната тактика на НАТО.

Генерал Петреъс каза, че „най-важният“ въпрос е дали руската отбрана ще се срине, ако Украйна успее да пробие основните отбранителни линии.

Колко полезна Ви беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който оцени тази публикация.

Тъй като намирате тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази публикация!

Кажете ни как можем да подобрим тази публикация?

Може да харесате още

За нас

Онлайн списание

E-mail бюлетин

@2022 – 2024. All Right Reserved InfoMax. Уеб дизайн от MOXX Advertising